Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Sinoptikai žada vėsią ir šlapią savaitę

Publikuota: 2018 lapkričio 12 Kategorija: Aktualijos, Orai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Į Lietuvą vis dažniau atkeliaus lietaus debesys.

Pirmadienį palynos daugiausia šiaurinėje šalies pusėje, tuo metu pietuose, nors debesų danguje sukiosis nemažai, tačiau žymesnio lietaus nebus. Termometrai įdienojus rodys tik 4-9 laipsnių šilumą, aukščiausių reikšmių galima tikėtis prie jūros. Šilta nebus ir dėl pučiančio stiproko pietryčių vėjo.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Antradienio naktį keli lietaus debesys vis dar slinks per šiaurinius rajonus, bet lietaus tikimybė menks. Temperatūra vakaruose kris iki 5-8, o štai rytuose paryčiais sieks tik 3-4 laipsnius šilumos. Nors rytą beveik visur bus sausa, tačiau skėčiai pravers keliaujant vakarop namo. Anksčiausiai lietaus debesys pasieks vakarinius rajonus, o rytiniame pakraštyje gausesnis lietus prasidės tik vėlai vakare. Temperatūra dienos metu Vilniuje ir Panevėžyje spės pakilti iki 9, Kaune ir Šiauliuose iki 10, o Klaipėdoje iki 11 laipsnių.

Trečiadienio naktį lietus tęsis, rytuose pliaups beveik iki ryto, todėl kiekiai bus didžiausi. Temperatūra vėl žemės iki 3-8 laipsnių. Dieną pagrindinė lietaus zona iš šalies trauksis, palynos tik silpnai, o link vakaro lietaus tikimybė menks. Aukščiausia temperatūra sieks 7-10 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį lietaus klius visai nedaug, vos pavienėse vietovėse. Atsiradus daugiau pragiedrulių, temperatūra kris sparčiau, paryčiais pietryčiuose bus vos 2-4, o vakaruose 4-7 laipsniai. Dieną vėl debesys tankės, per daugelį rajonų praslinks trumpalaikis lietus. Termometrai rodys 5-9 laipsnių šilumą.

Penktadienio naktį palynos beveik visur, o diena jau bus sausesnė, keli lietaus lašai iškris rytinėje šalies pusėje. Temperatūra beveik nesikeis: naktį 3-8, dieną 6-10 laipsnių.

Panašu, kad savaitgalį lietaus debesys dar labiau retės, šeštadienį nežymiai palynos, o sekmadienį lietaus tikimybė bus maža. Kol kas žiema neužklups: temperatūra tiek naktimis, tiek dienomis keisis mažai ir išliks teigiama.

www.meteo.lt inf.

Rašyti komentarą