Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Grybavimo entuziastai rinkosi Gedminaičiuose

Publikuota: 2018 rugsėjo 20 Kategorija: Gyvenimas, Laisvalaikis, Įvairenybės

www.sveksnosnaujienos.lt nuotr.www.sveksnosnaujienos.lt nuotr.

Švėkšnos neįgaliųjų draugija sumanė atgaivinti prieš dvejus metus nutrūkusią tradiciją ir vėl surengė grybavimo čempionatą, praneša portalas www.sveksnosnaujienos.lt

Šioje grybavimo šventėje sulaukta rekordinio dalyvių skaičiaus – dalyvavo net devynios komandos iš Telšių, Vainuto, Katyčių, Klaipėdos ir Švėkšnos. Jos varžėsi dėl Šilutės neįgaliųjų draugijos Švėkšnos padalinio įsteigtos taurės.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Nebuvo pamiršti ir asmeniniai grybautojų pasiekimai – apdovanoti didžiausius, įspūdingiausius ir net mažiausius grybus iš miško parnešę grybautojai.

Po dviejų valandų grybavimo, nors ir pavargusios, bet su šypsenomis veiduose ir krepšiais grybų komandos rinkosi Ingritos ir Arvydo Riterių sodyboje. Vertinimo komisijai suskaičiavus visus grybus ir suvedus rezultatus, paaiškėjo laureatai.

Buvo skaičiuojami tik tikriniai baravykai ir raudonikiai. Iš viso buvo surinkti 303 grybai – 64 baravykai ir 239 raudonikiai. Nugalėtojų taurę į viršų kėlė Gedminaičių seniūnaitijos „Graumenos” komanda, surinkusi 100 grybų. Nemažai kepurėtųjų surinko ir kitos komandos.

Nors gamta daug grybų ir nepadovanojo, varžytuvių dalyviams nebuvo kada liūdėti. Savo dainomis ir žaidimais susirinkusiuosius linksmino Švėkšnos vestuvių festivalio organizatorius Vytautas Raibys. Dalyviai srėbė itin gardžią grybienę, ragavo kastinio su šviežiomis bulvėmis, skanavo kitų vaišių. Neliko nė vieno neapdovanoto subtiliais rėmėjų įsteigtais prizais. Kaip sakė pirmininkė I. Riterienė, šventėje nugalėjo ne varžymasis, o draugystė.

www.sveksnosnaujienos.lt inf.

Rašyti komentarą