Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Paskutinė Gustavo “Protų kovų” rungtis bibliotekoje

Publikuota: 2011 vasario 23 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Viktorinos dalyviai. (F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.)Viktorinos dalyviai. (F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.)

Štai ir baigėsi visą vasario mėnesį vaikus džiuginusi Lietuvos viešųjų bibliotekų atsargaus elgesio internete akcija. Jos metu kiekvieną vasario antradienį vyko specialios transliacijos su Gustavu – „Gustavo enciklopedijos“ laida apie atsargų elgesį internete bei tam skirtos viktorinos.

Šį antradienį, vasario 22d., įvyko paskutinė „Protų kovų“ viktorina. Kaip ir kiekvieną antradienį, joje dalyvavo ir F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bei jos filialų jaunieji lankytojai.

Vaikų aptarnavimo skyriaus penkių komandų – „Boružėlių“, „Slapukų“ „Knygmylių“, „Bibliotekos draugų“ ir „Galvočiukų“ – vaikai ( kai kurie su savo mamomis bei močiutėmis) vėl draugiškai rungtyniavo su 2010 komandų, prisijungusių iš kitų Lietuvos bibliotekų.

Viktorina vyko 4 etapais, kiekviename – po 5 klausimu. Pirmame ir antrame ture vaikai turėjo atsakyti į klausimus apie lietuvių kalbą, trečiame ture buvo sprendžiami galvosūkiai ir menamos mįslės, paskutiniame – dar kartą tikrintasi žinias apie saugų elgesį internete.

Klausimai buvo nelengvi ir, anot vaikų, labai „sukti“, tačiau ir vėl patekome į geriausiųjų dvidešimtuką.

Šį kartą komanda „Bibliotekos draugai“ iškovojo vienuoliktą vietą. Džiugaus šurmulio bibliotekoje netrūko. Tuo labiau, kad nugalėjo dar ir draugiškumas. Visi vieningai nusprendė, jog dviejuose turuose nugalėjusios komandos iškovotais saldumynais dalinsis su visais viktorinos dalyviais. Pagal dalyvių skaičių šilutiškiai vaikai buvo antri. Žinant, kiek dalyvavo bibliotekų, tai taip pat geras rezultatas.

Renginio pabaigoje vaikai nesiskirstė, o dalinosi prizus už teisingus atsakymus į klausimus apie informacines technologijas. Klausimus jiems pateikė ir prizus dalino projekto konsultantė Šilutėje  F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus vedėja Laima Dumšienė.

Liuda Nausėdienė, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bibliotekininkė

Rašyti komentarą