Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kuršių marios nepagailėjo išbandymų baidarių maratono dalyviams

Publikuota: 2018 rugpjūčio 20 Kategorija: Aktualijos, Rajone

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šeštadienį Nemuno deltoje įvyko septintasis baidarių maratonas, kuriame dalyvavo gausus būrys sporto ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjų, panorusių išbandyti pamario upių sraunumo ir Kuršių marių bangų rūstumo.

Maratono dalyviams teko irkluoti Rusnaitės, Pakalnės, Vorusnės, Skatulės upėmis ir Kuršių mariomis – iš viso apie 16 km. Nors oras iš pradžių ir buvo geras, tačiau vėliau pakilęs vėjas ir marių bangos metė dalyviams tikrą iššūkį. Tačiau pastarieji teigė, kad nuo to buvo tik įdomiau. 

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

O. Lidžiaus nuotr.

O. Lidžiaus nuotr.

Dėl geriausiųjų titulo šiemet varžėsi 18 komandų. Dalyviai buvo suskirstyti į penkias kategorijas – sportinių baidarių, vienviečių turistinių baidarių, dviviečių turistinių baidarių (vyrų, moterų, mišri komanda).

Sportinių baidarių kategorijoje nugalėtojo titulą iškovojo vienviete baidare plaukęs A. Pelešinas, kuris trasą įveikė per 1 val. ir 36 minutes. Po kiek daugiau nei pusvalandžio finišą pasiekė antros vietos laimėtojai A. Daniusevičius ir B. Norkūnaitė (komanda „Žvelsiniai 1“). Bronzos medalį iškovojo komandos „4-ios stichijos“ atstovai D. Didžbalis ir G. Kilbauskas.
Vienviečių baidarių kategorijoje greičiausias buvo J. Gurevičius, sidabro medalį spėjo pagriebti „Žvelsinių“ narys M. Norvaišas, o trečioji vieta atiteko E. Lukošiui iš Šilutės sporto klubo „Leitė“.
Moterų dviviečių turistinių baidarių kategorijoje dalyvavo dvi komandos: aukso medaliais pasidabino „RIO 3000“ komandos draugės L. Rimkutė ir P. Timoščenko; antroji vieta atiteko „Pusseserėms“ I. Budvytienei ir J. Žutautei.
Vyrų kategorijoje pirmąją vietą iškovojo S. Tachtarovas ir E. Tachtarovas iš komandos „Žvelsiniai 5“, antri liko „Žvelsinių 7“ komandos nariai K. Vinčiauskas ir G. Žiogas, o bronzą iškovojo M. Palekas su R. Valiumi iš komandos „Nieko asmeniško“.
Mišrių komandų kategorijoje geriausiai pasirodė D. Janušonis su R. Šniukiene (komanda „Judri“), antrąją vietą užėmė D. Maciūnienė ir A. Maciūnas iš komandos „Žvelsiniai 2“, trečioji vieta atiteko komandai „Bangelė“ ir jos atstovams R. Viederytei bei N. Blinkevičiui.

Pirmųjų vietų nugalėtojams buvo įteiktos autorinės stiklo taurės, o kitų vietų laimėtojai pasidabino medaliais ir gavo diplomus. Po finišo visi stiprinosi žirnių koše, ir, nusifotografavę bendrai nuotraukai, pažadėjo sugrįžti ir kitais metais.

www.nemunodelta.lt nuotr.

Parengta pagal www.nemunodelta.lt inf.

Rašyti komentarą