Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

“Žvaigždūnės” šokėjos garsina Šilutės vardą

Publikuota: 2011 vasario 22 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Gintarės Stanelytės nuotr.Gintarės Stanelytės nuotr.

Šaltą šeštadienio rytą talentingi Lietuvos vaikai, tarp jų ir Šilutės jaunosios ,,Žvaigždūnės“ šokėjos (10-13 m. amžiaus), išvyko į Rygą. Ten vyko Baltijos šalių šokių ir dainų šventė “Keliaujantis festivalis – 2011″, kuriame dalyvavo vaikai iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos.

Festivalis vyko labai gražiuose Rygos ,,VEF“ kultūros rūmuose. Gausiai susirinkusiems žiūrovams ir vieni kitiems jaunieji artistai pristatė savo šalių tautinį ir šiuolaikinį meną.

,,Žvaigždūnės“ šokėjos parodė 2 šokius, kuriuos lydėjo audringi žiūrovų plojimai ir kiekvienai šokėjai asmeniškai skirtos organizatorių dovanėlės. Kolektyvo vadovei – padėkos raštas, nauji pasiūlymai ir pakvietimai į kitus miestus ir šalis. Kadangi festivalis – ne konkursas, tai visi jautėsi lygūs, savaip įdomūs, nebuvo jokios konkurencijos ar įtampos. Toks buvo organizatorių ,,Pramogų karalystė“ tikslas.

Po koncerto vaikai bendravo, šėlo diskotekoje, o vadovai pristatė savo miestą, kolektyvą, apsikeitė kontaktais. ,,Žvaigždūnės“ vadovė Loreta Stanelienė su pasididžiavimu pakvietė visus kolektyvus ir vadovus į Šilutės 500 metų jubiliejų. Gidė pristatė mūsų pamario kraštą kaip vieną gražiausių Lietuvoje.

Nors šaltis buvo negailestingas, šokėjos susipažino su Rygos senamiesčiu, didingomis pilimis ir ypatinga architektūra. Latvijos ir Lietuvos istorija nėra labai gimininga, tačiau kalbos panašios. Yra juokingų, linksmų žodžių – pvz., ,,pašokti“- latviškai yra ,,padejuot“.

Kolektyvai buvo apgyvendinti Latvijos ,,perle“ Jūrmaloje, puikiame viešbutyje ,,Lielupė“ ant jūros kranto.
Kadangi jūroje išsimaudyti nepavyko, tik nusifotografuoti, šokėjos ,,deginosi ir maudėsi“ Jūrmalos vandens pramogų parke ant dirbtinio smėlio ir bangų – buvo labai smagu ,,parepetuoti“ vasarą.

Tačiau vasaros dar toli, ant nosies tik pavasaris. O jis pilnas konkursų, festivalių, koncertų. Todėl dabar ,,Žvaigždūnės“ šokėjoms pats ,,darbymetis“.

Gintarės Stanelytės inf.

Rašyti komentarą