Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šojaus dvaro įveiklinimui – kone pusė milijono eurų

Publikuota: 2018 birželio 26 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Įgyvendinamas projektas “Šilutės H. Šojaus dvaro pastatų komplekso įveiklinimas, pritaikant viešiems kultūros poreikiams“.

Projekto tikslas – panaudoti veikloms Šilutės H. Šojaus dvaro pastatus (buv. centrinius rūmus, buv. tvartą (karvides) ir buvusį tarnų namą), pritaikant juos viešiems kultūros, edukacijos ir mokslo poreikiams.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Numatoma parengti muziejaus patalpų ekspozicijų koncepcijos ir vidaus dizaino techninį projektą ir pagal jį įsigyti įrangą ir baldus, taip įveiklinant Šilutės H. Šojaus dvaro centrinių rūmų, Restauracijos centro (buv. tvarto (karvidės)) ir Etnografijos-edukacijos centro (buv. tarnų namo) pastatus. Įveiklintuose Šilutės H. Šojaus dvaro patalpose bus vykdomi tyrimai, modernios ekspozicijos lankymas, klasikinės muzikos koncertai, parodos, edukacinės veiklos, ekskursijos po dvarą ir istorinį dvaro parką, senosios spaustuvės paslaugos, kitų kultūrų pristatymas, neformalus vaikų ir suaugusių švietimas. Restauravimo (amatų) centre bus vykdomas medžio ir metalo, popieriaus (dokumentų), tekstilės vertybių konservavimas ir restauravimas.

Projekto vertė 452 832,00 eurų, iki 384 907,00 eurų lėšų bus skiriama iš Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto bei 67 925,00 eurų iš Šilutės rajono savivaldybės biudžeto. Planuojamas projekto įgyvendinimo laikotarpis iki 2019-05-31.

lietuvosregionai.lt inf.

Rašyti komentarą