Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės rajono apsemtoje teritorijoje skelbiama ekstremali situacija

Publikuota: 2011 vasario 14 Kategorija: Aktualijos, Rajone

K. Griniaus tilto prieigose stabdomas visų transporto priemonių eismas. Toliau važiuoti leidžiama tik gelbėtojų amfibijai. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)K. Griniaus tilto prieigose stabdomas visų transporto priemonių eismas. Toliau važiuoti leidžiama tik gelbėtojų amfibijai. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Tokį sprendimą šį pirmadienį priėmė Šilutės r. savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija (toliau – ESK), atsižvelgusi į vis dar prastėjančią padėtį potvynio apsemtoje teritorijoje.

Vandens gylis ant apsemto kelio iš Šilutės į Rusnę pirmadienio popietę pasiekė 1,1 metro. Dėl aukšto vandens ir ledo lyčių važiuoti apsemtu ruožu darosi pavojinga ir Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ratinei amfibijai.

Todėl nuo antradienio ši specialiosios paskirties mašina į Rusnę suks tik du kartus per dieną: ryte iš Rusnės amfibija išvyks 7,30 val., atgal į Rusnę pajudės 17,30 val. nuo K. Griniaus tilto Šlažų kaime.

Į amfibiją bus priimami tik į darbą vykstantys gyventojai ir specialiųjų tarnybų pareigūnai. Šilutėje besimokantys rusniškiai vaikai bus išleisti neeilinių atostogų, kol potvynio apsemtoje teritorijoje bus atšaukta ekstremali situacija.

Šilutės r. ESK taip pat priėmė sprendimą pasikviestį į pamarį kariškius su vikšrine amfibija, kad prireikus būtų galima suteikti pagalbą potvynio apsemtoje teritorijoje likusiems gyventojams.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento bus prašoma leidimo naudoti Šilutėje saugomas valstybės rezervo civilinės saugos priemones.

4 skaitytojų komentarai
Jeronimas 2011 vasario 14d., 20:0678.61.50.150

Ar pamenat kaip spauda rašė: galima pstatyti lengvesnių konstrukcijų estakadą, kuria potvynui metu, kuris tesiasi palyginti neilgai, galėtų važiuoti lengvasis transportas iki kelių tonų. Taip pat rašė, kad tokiai žymiai pigesnei estakadai pernai būtų atsiradę ir pinigų, bet kaip visi esantys valdžioje užbliovė, kad tokios nereikia, kad reikia tokios, kuri kainuotų net 40 ar 50 milijonų litų, tada būtų rajono valdžiai didelis otkatas. O labiausiai kriokė “muunreekins”- blėkinė estakada, blėkinė estakada, atseit, sugrius, sulūš ta pigesnioji už kelis milijonus. Jam pritarė ir paksinis Žemaitaitis, o viskam diregavo Laužikas su Pozingiu. Na, štai taip toliau ir vargstame su tuo perkėlimu. O vieną sykį gali atsitikti ir baisi nelaimė.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 2

Atsakyti

vietiniai 2011 vasario 15d., 08:1178.61.15.248

Gražu,net mėlyna, kad iki estakados, kaip iki Kinijos pėškom, tai visiems aišku, bet, kad nors tvarka būtų, seniūnijoje sėdi dykaduonių būrys ir nieko apie nieką nežino, seniūne nepolitikuok, durną straipsnį parašei, matom ,kad nuperka ir Jus kas nori, gėdą visiems darot, o kad į posėdį ekstremalių situacijų, tai nesugebėjot nuvažiuoti, kažkodėl kiti rusniškiai ten nuvyko, o jūs visada viską paskutinis sužinot. Eikit ramiai ilsėtis, tikrai atsiras jaunų, energingų žmonių. Tikras seniūnas, kuriam rūpėtų mūsų bėdos, būtų per ledą pėščias nuėjęs, tiek keturračių lakstė pirmyn ir atgal į Šilutę, jus tikrai bet kuris būtų nuvežęs. Bet Jūs tik tuščiakalbis, o darbų nulis. Ką seniūnijoje veikia ponas Dulskis, kokios jo pareigos, ką jis dirba? Tik laikraščius skaito prie kompo ir su seniūnijos moteriškėmis plepasi? Ar ilgai dar taip bus. Ačiū visiems už kantrybę.

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 1

Atsakyti

Rusniškiai 2011 vasario 15d., 15:30188.69.224.11

Neišgasdins taip lengvai mūsų jokios ekstremalios padėtys…:) Vasario 16-ą dieną 13 val., Valstybės gimtadienio proga, kviečiame visus rusniškius (ir sugebėsiančius mus pasiekti:) šalia potvynio (prie tilto per Atmatą) pabūti kartu su šūkiu: “Rusnė – be pykčio ir be politikos”. Apsirenkite šiltai ir su savimi turėkite karšto gėrimo termosėlį ir ką nors užkąsti išalkus. Ir, be abejo, gerą nuotaiką! O gal kas grojate kokiu muzikos instrumentu? Nepasididžiuokite!.. Inf. tel. 8 687 74687

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 1

Atsakyti

Petras 2011 vasario 15d., 20:1778.61.116.40

rusniskiai neuzmirskit rajono valdzia pasikviest

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą