Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Viešiesiems pirkimams – padidintas dėmesys

Publikuota: 2018 balandžio 25 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (toliau – STT), atsakydama į Šilutės rajono savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos pirmininko Arūno Kurliansko prašymą ištirti, ar Šilutės rajono savivaldybės administracijos 2017 m.pirmą pusmetį vykdytuose viešuosiuose pirkimuose nebuvo korupcijos, praneša, kad pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą nėra.
Tačiau ikiteisminis tyrimas dar gali būti pradėtas, jeigu, tarkim, STT gautų papildomos informacijos apie galimai neskaidrius viešuosius pirkimus.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

A. Kurlianskas kreipėsi į STT po to, kai Viešųjų pirkimų tarnyba (toliau – VPT) paskelbė savo išvadą dėl mažos vertės neskelbiamų pirkimų Šilutės rajono savivaldybėje – „Oficialu: Šilutės savivaldybė neužtikrina skaidrumo viešuosiuose pirkimuose“.
Nors STT ir neįžvelgė pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą, tačiau A. Kurliansko prašymo neatmetė.
Jo pateikta informacija – VPT išvada – bus naudojama atliekant su ikiteisminio tyrimo atlikimu nesusijusias STT funkcijas.
Kaip teigė telefonu STT atstovė spaudai Renata Edružytė, informacija apie viešuosius pirkimus Šilutės rajono savivaldybėje bus kaupiama, o gavus papildomos reikšmingos informacijos, gali būti priimtas sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą.
STT turima informacija taip pat bus naudojama vykdant korupcijos prevencijos ir kitas funkcijas.
Be to, STT kreipsis į Šilutės rajono savivaldybės administraciją su prašymu informuoti, kokių veiksmų bus imtasi įgyvendinant VPT pateiktas pastabas ir išvadas, kokių priemonių bus imtasi korupcijos prevencijos srityje.

Susijęs: „Viešieji pirkimai – vis dar prieblandos zonoje“

4 skaitytojų komentarai
O Kas Jums Saké, 2018 balandžio 25d., 14:0990.131.38.114
kad kazkur nera kaupiami ir tu “praneseju” asmeniniai duomenys ?As netgi manyciau, kad po kokiu 3 nepasitvirtinasiu pranesimu,”pranesejui” butu numaunamos kelnes ir duodama dirzo uz rimtu instituciju trukdyma. Irgi matai, vaikai skambinti kad uzminuota mokykla negali, o va suauge gali pliurpi kad savivaldybeje vagys ir plesikai- gali. Manau visi turi gauti ko nusipelne.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 10 Thumb down 10

Atsakyti

algimantas 2018 balandžio 27d., 13:1484.15.176.156

žinant , kas per ” kadrai ” dirba savivaldybėje (rim…s , gor…is bei kiti ) pilnai žmonės tokią nuomonę ir susidaro . Ir galvoju , kad teisingą nuomonę .

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 1

Atsakyti

stasys 2018 balandžio 25d., 18:1478.63.41.124
atsakymas” O Kas Jums Sakė” gal galėtume pabendrauti dviese.
atsiliep

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 4

Atsakyti

O Kas Jums Saké, 2018 balandžio 26d., 06:2390.131.47.181
As tikrai negaliu suprasti kaip gali vykti normalus darbas, jeigu absoliuciai del visko yra keliamas nepasitikejimas. Suprantate, cia kalba visai ne apie tai ar patinka esama valdzia ar ne, ar abejoju jais ar ne. Silute uzvalde bloga tradicija. Negalejo vykti projektai anksciau nes per meru kaitaliojimus nebuvo kaip. Dabar vel tikrinimai, patikrinimai,pristabdymai,abejojimai. Na ir ka, kas toliau ? Bus kiti valdantieji ir tada juos skus kita opozicija ?Jus ten taryboje su savo zaidimais tampate realiais Silutes rajono zmoniu priesais. Supraskite,jeigu jusu visi zaidimai ir pasistumdymai vestu prie projektu igyvendinimo,tai butu puiku-tiesiog demokratijos triumfas. O ka turime dabar ?Momentais jus ten tikrai kaip vaikai,kuriems reikia drausmes.Gal ne ? Kiek metu Siluteje tesiasi visas sitas stagnacinis marmalas ?Nenusibodo dar ?Jus per savo asmenines simpatijas antipatijas ir politinius interesus visai uzmirsote ko ten sedite. Net priesaika davete. O kuom uzsiimate ? Negeda ?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą