Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Iki gegužės 2-osios deklaruojamos ne tik pajamos ir turtas, bet teikiami ir prašymai skirti paramai dalį sumokėto pajamų mokesčio

Publikuota: 2018 balandžio 10 Kategorija: Pranešimai

Teikdami prašymus paramai skirti gyventojai turėtų įsitikinti, ar užpildo galiojančią formą.

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Klaipėdos AVMI) primena, kad gyventojai, privalantys pateikti metinę pajamų deklaraciją, tai turi padaryti iki gegužės 2 d.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Iki tos pačios dienos reikia deklaruoti ir turtą gyventojams, kurie privalo pateikti turto deklaracijas dėl užimamų pareigų (politikai, tarnautojai ir kt.), bei visi mokesčių mokėtojai, kurie ketina skirti paramą įvairioms visuomeninėms organizacijoms, viešosioms įstaigoms, fondams ir kt. bei politinėms partijoms, turi pateikti tinkamos formos prašymus dėl paramos skyrimo.

„Iki 2 proc. sumokėto pajamų mokesčio paramą galima skirti įvairioms organizacijoms, labdaros fondams, įstaigoms, meno kūrėjams, o iki 1 proc. – politinėms partijoms“,– informuoja Klaipėdos AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Laimutė Mačernienė, primindama, kad nuolatiniai Lietuvos Respublikos gyventojai, skirdami paramą, turėtų užpildyti galiojančią paramos teikimo formos FR0512 versiją. Šiuo metu tai yra trečioji versija.

Klaipėdos AVMI pataria prašymus pateikti elektroniniu būdu, nes tai patogiausia, greičiausia ir saugiausia. Elektroninio deklaravimo sistemoje gyventojai ras ir užpildys galiojančią prašymo versiją. Dabar popierinius prašymus teikiantys gyventojai dažnai užpildo ir į Dokumentų tvarkymo ir archyvavimo skyrių išsiunčia nebegaliojančią antrąją formos FR0512 versiją. Tokie prašymai yra netenkinami, ir skirta parama nepasiekia paramos gavėjų.

Klaipėdos AVMI primena, kad užpildytus popierinius prašymus galima įteikti tiesiogiai Mokesčių inspekcijos darbuotojui arba atsiųsti paštu adresu: VMI prie FM Mokestinių prievolių departamento Dokumentų tvarkymo ir archyvavimo skyriui, Neravų g. 8, LT-66257 Druskininkai. Prašymą teikiant asmeniškai, būtina turėti asmens tapatybės dokumentą arba notaro išduotą įgaliojimą. Gyventojas, nusprendęs tą patį paramos gavėją (ar gavėjus) remti ilgesnį laikotarpį, iki gegužės 2 dienos gali pateikti tik vieną prašymą, o parama bus pervedama tiek metų, kiek žmogus nurodys prašyme. Maksimalus paramos skyrimo terminas – penkeri metai.

Verta prisiminti, kad nėra galimybės prašymą pateikti per darbdavį, kad šūsnimis AVMI darbuotojui tiesiogiai teikiami arba siunčiami paštu prašymai nepriimami ir nenagrinėjami, nes tik identifikuojant prašymus teikiančius asmenis galima užtikrinti skaidrumą bei savanorišką paramos skyrimą. Taip pat gyventojų, privalančių pateikti metinę pajamų deklaraciją, tačiau tokių deklaracijų iki gegužės 2 d. nepateikusių, prašymai dėl paramos skyrimo nebus nagrinėjami.

Pernai Klaipėdos ir Žemaitijos regione VMI 13,6 tūkst. paramos gavėjų pervedė beveik 2,6 mln. eurų paramos, kurią skyrė 95,5 tūkst. regiono gyventojų. 2017 metais deklaruodami pajamas už 2016 metus gyventojai skyrė 129,7 tūkst. eurų paramos politinėms partijoms.

Klaipėdos AVMI primena, kad savarankiškai aktualią informaciją mokesčių klausimais, seminarų dalijamąją medžiagą, paaiškinimus ir komentarus galima rasti adresu www.vmi.lt. Pasikonsultuoti su VMI specialistais mokesčių klausimais galima paskambinus telefonu 1882 arba +370 5 255 3190. Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi bei saugomi 5 metus.

Informaciją apie VMI veiklą galite sekti ir socialinio tinklo „Facebook“ oficialiame VMI puslapyje www.facebook.com/Valstybinemokesciuinspekcija.

Klaipėdos AVMI inf.

Rašyti komentarą