Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Gripas iš Šilutės nesitraukia

Publikuota: 2018 vasario 21 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento Šilutės skyriaus duomenimis, 2018 m. 7-ąją savaitę Šilutės rajono savivaldybėje sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (toliau – ŪVKTI) rodiklis sudarė 193,6 atvejo 10 000 gyventojų ir išliko panašus kaip ir 6-ąją savaitę (195,1 atvejis 10 000 gyventojų). 7-ąją savaitę buvo hospitalizuoti 6 vaikai.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis yra ne mažesnis nei 100 atvejų 10 000 gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 procentų visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų, dėl šios priežasties nuo 2018 m. vasario 5 d. Šilutės rajono savivaldybės teritorijoje paskelbta gripo epidemijos pradžia.

Šilutės rajono savivaldybės teritorijoje esančių įstaigų, įmonių, organizacijų vadovams gripo epidemijos laikotarpiu rekomenduojama:
riboti masinius renginius,
nutraukti pamokas bendrojo ugdymo įstaigose ir organizuotuose kolektyvuose, susirgus 30 proc. ir daugiau lankančių tą įstaigą vaikų,
įmonėse ir organizacijose, ypač vaikų kolektyvuose, pagerinti patalpų vėdinimą, drėgną valymą ir dezinfekciją,
riboti asmens sveikatos priežiūros įstaigose hospitalizuotų ir globos namuose gyvenančių asmenų lankymą.

Šilutės rajono savivaldybės administracijos Viešųjų paslaugų skyriaus vyriausiosios specialistės-savivaldybės gydytojos Kristinos Surplės inf.

Rašyti komentarą