Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nausėda apie Karbauskio užmaršumą: daktarai turi vertinti

Publikuota: 2018 vasario 02 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

A. S. Nausėda. Nuotraukoje su susitikimo organizatore Egle. (Oresto Lidžiaus nuotr.)A. S. Nausėda. Nuotraukoje su susitikimo organizatore Egle. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Šilutėje rinktas Seimo narys žaliasis valstietis Alfredas Stasys Nausėda ne toks jau ir tylenis, kaip gali pasirodyti sekant įvykius Lietuvos parlamente. Tuo buvo galima įsitikinti vakar, vasario 1 d., Šilutės seniūnijos salėje įvykusiame parlamentaro susitikime su vietos bendruomene, kurį organizavo iniciatyvos „Žinau, ką renku“ nariai.

Susitikimą vedė „Žinau, ką renku“ iniciatyvinės grupės narė Eglė.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Vertinant kritiškai, organizatoriai tokiam renginiui galėjo rimčiau pasiruošti. Tačiau, atsižvelgus į jų amžių ir patirties stoką, ko gero, nederėtų pernelyg piktintis. Juolab kad pagrindinis dėmesys tą pavakarę buvo skirtas ne jiems, o Šilutėje rinktam parlamentarui ir jo veiklai Seime.

Tiesa, ir pačiai Eglei teko atlaikyti lengvą puolimą iš salės. Iš pradžių savivaldybės tarybos socialdemokratas Arūnas Pupšys pasiteiravo jos, ką jaunimas galvoja apie alkoholio ribojimus. O šiai tik spėjus atsakyti, jog ji nemananti, kad draudimais daug pasiekti, pasigirdo jai adresuotas klausimas iš Kaimo reikalų skyriaus stovyklos (į susitikimą susirinko kone visi (o gal ir visi) Kaimo reikalų skyriaus, kuriam anksčiau vadovavo A. S. Nausėda, darbuotojai – tikrai rimta palaikymo komanda, – red. pastaba). Ir visai nesvarbu, kokio būta to klausimo. Svarbu tai, kad Eglė nesutriko ir priminė visiems, kad šiame susitikime klausimai užduodami ne jai, o Seimo nariui.

A. S. Nausėdai teko atsakyti ir į organizatorių, ir į kitų susitikimo dalyvių klausimus.

Bene daugiausia kalbėta apie alkoholio ribojimus. Tačiau kažko naujo Seimo narys nepasakė. Jo nuomonė šiuo klausimu sutampa su Seimo žaliųjų valstiečių pozicija: jie nori išauginti sveiką ir morališkai tvirtą kartą.

Susitikime taip pat kalbėta apie rezidentų atlyginimus, parlamentinį LRT veiklos tyrimą, kitas didelį atgarsį šalies visuomenėje sukėlusias aktualijas. Taip pat ir apie rusniškių tiek metų lauktą estakadą.

Savo klausimų Seimo nariui buvome paruošę ir mes. Štai du iš jų.

Seimo narė Aušra Maldeikienė suskaičiavo, kad A. S. Nausėda per tris Seimo sesijas (daugiau kaip per metus) kalbėjo du kartus ir ištarė… 71 žodį. Nejaugi jis Seime toks tylenis?

Tikrai taip, patvirtino Seimo narys. Jis tylenis, bet tik plenarinių posėdžių salėje. Esą visos diskusijos vyksta komitetuose, o Seimo salėje kalba tie, kurie nori būti parodyti per televizorių. O A. S. Nausėda to visai netrokšta. Spręsti jam. Vėliau spręs rinkėjai.

Mus taip pat domino, kaip A. S. Nausėda vertina savo partijos vado Ramūno Karbauskio veiklą – jo užmaršumą deklaruoti savo turtą ir interesus.

Seimo narys, atsakydamas į šį klausimą, pusiau juokais pareiškė, kad tai turi vertinti daktarai. Paskui pridūrė, kad jis niekada neaptarinėja žmonių, kurių nėra šalia, poelgių.

Dabar šiek tiek apie kelyje į Rusnę planuojamą statyti estakadą.

Jau niekas neabejoja, kad estakada bus pastatyta. Ir kelias nuo Griniaus tilto iki tilto per Atmatos upę bus rekonstruotas. Žinoma, jeigu gamta bus tokia maloni ir leis statybininkams dar šį pavasarį imtis darbo.

Tačiau, anot A. S. Nausėdos, estakada visų potvynių keliamų problemų neišspręs, tik palengvins gyvenimą Rusnės ir dalies Šyšos kaimo gyventojams. Esą reguliariai turi būti valomos upės ir kanalai, iš pakanalių turi būti šalinami medžiai ir krūmai, atliekami kiti darbai, kad vargų dėl potvynių sumažėtų ne tik rusniškiams, bet ir Rupkalvių, Žalgirių, Šlažų, kitų apsemiamų vietovių gyventojams.

Baigiantis susitikimui A. S. Nausėda pažadėjo, kad jis nedarysiąs nieko, nuo ko būtų blogiau šiam kraštui.

O juk galėjo pažadėti, jog visomis išgalėmis sieks, kad Lietuvos pamariui būtų geriau. Bet tiek jau to – kad tik ne blogiau.

11 skaitytojų komentarų
Šilutiškis 2018 vasario 2d., 19:5990.140.19.4

Norėjosi kad nebūtu toks klounų kompanijaos kuriamų kvailų įstatymų palaikytojas. Gal būt jaučiasi skolingas valstiečių ponui ir nedrysta protigesnės nuomonės pareikšti. Iš kitos pusės – Karbauskiui tokių reikėjo.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Anal-itikas 2018 vasario 2d., 20:2678.62.27.35

Proto bokštams norėčiau pasakyti kad visiškai nėra svarbu kas kiek kalba, ar kas ką nors pamiršta. Svarbu kad ką nors labai gero padaro. Dvidešimt septynis metus genialūs kalbėtojai kalbėjo kalbėjo kad statys estakadą, o va, Karbauskis nekalbėdamas pastatys. Duok dieve gal dar LRT nuo tuščių nusibodusių pliauškalių pravalys ir dar keletą milijonų iš ten sutaupys. Manau, kad klounai tie, kur kelia nepagrįstus kvailus klausimus ir visiškai ne į temą. Šaunuolė Eglė, kad dalį klounų nugesino.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

JoMajo 2018 vasario 2d., 22:595.20.106.18

Kai pasake Nauseda ” negeriu , kitiems nesiulau ir sportas yra svarbu”(nepazodziui lygtai), isejau nusipirkti buteli degtines. Nezinau.Kazkas su manim nebetaip. Arba blogai girdziu, arba smegenys nebeapdoroja informacijos… O gal siaip haliucinacijos….
Apskritai man atrodo, kad atejus i valdzia valstieciams, mes visi supratome beesantys visiski idiotai.
P.S. Nauseda sake ” eisim prie skandinavisko modelio”. Nezinau kas tai, manes neklauskite, bet itariu kad cia kalba ne apie moteris…

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

yoitiech 2018 vasario 3d., 08:0378.62.21.109

Spaudoje jaučiame Lietuvos žlugdymo šalininkų agitacija , valstiečiai turi įvardyti ,kam buvo naudiga Mažeikių naftos įmonę už 1 lita atiduoti amerikiečiams ,kodėl križės metų lietuviai paskolas imdavo trygubai brangiau negu ėstai ir latviai ,dujų terminalo afera-jaunimą išvaro iš gimtinės.Štai kas paaiškina ,kodėl taip įnirtingai puolami valstiečiai – rabavuotojai nori grįžti į valdžią.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

YOITIECHUI 2018 vasario 3d., 19:1983.190.222.244

Puolimas pelnytas, nes bet koks mąstantis žmogus mato, kad jų daromi veiksmai yra absurdiški. Jaunimą varo tikrai ne dujų terminalas ar Mažeikių naftos įmonė, o debiliški priimami įstatymai, supuvusi švietimo sistema (apie kurią, kaip paaiškėjo, Nausėda nenusimano) ir miglotos galimybės čia. Ir taip pat kai kuriuos tokie kaip jūs, p. Yoitiechai. Pvz. mane. Sunku gyventi tarp žmonių, kurių pažiūros visiškai nesutampa su jūsų. Ačiū. Aš jau gyvenu ten, kur žmonės mąsto ir gerovę susikūrė. O jūs čia toliau žemdirbius rinkite ;)

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Nusivylusi 2018 vasario 3d., 20:1978.57.128.60

Visų pirma, gaila, kad net ir žinių tinklalapiai nebesugeba pateikti objektyvios informacijos… Akivaizdu, kad toks straipsnis formuoja nuomonę tokią, kurios kažkam reikia.

Man yra gėda, kad gyvenu tarp tokių žmonių, kaip Jūs, komentatoriai. Įdomu, ką patys esate padarę ar kokios iniciatyvos ėmėtės, kad čia būtų geriau gyventi. Štai vienas išvažiavo, o kiti tik kitus sugeba kaltinti. Matau, nesugebate savarankiškai susiformuoti nuomonės – esate silpni ir pasiduodate televizijos ir žiniasklaidos įtakai. Jei nepatinka valstiečiai – kritikuokite, bet kritikuokite pagrįstai. Jei keli ten yra bukagalviai, tai nereiškia, kad visi tokie yra. Bet turbūt ne tokiems kaip jūs tai suprasti.

Man asmeniškai nesvarbu, su kokia partija buvo išrinktas A. Nausėda. Man svarbu tai, kad šis žmogus nedaro šou, kaip dauguma, bet iš tiesų dirba mūsų krašto naudai. Informacija internete yra prieinama kiekvienam – jei rasite bent vieną nenaudingą mūsų kraštui sprendimą, už kurį jis balsavo, praneškite. Jei to negalite padaryti – derėtų patylėti ir net atsiprašyti.

Gėda, kad Lietuva tapo nemąstančių žmonių šalimi.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Nemąstanti 2018 vasario 3d., 21:5584.15.179.155

Mąstantys buvo ištremti sovietmečiu. Dabar visiems trūksta pinigų, tik ne proto. Jūs, nusivylusi, neišimtis. Stiprybės naujam mąstymui. Beje, pasidalinkite savo iniciatyvomis.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Skaitytoja 2018 vasario 3d., 20:3678.57.128.60

Kramtykit, ką kalbat, žmonės. Jei žmogus ir nenusimano tam tikrose srityse, tai jis būdamas protingu žmogumi ir dirba komitetuose, kuriuose turi žinių pasisakymams ir teisingiems sprendimams priimti.

Kad visi tokie būtų ir dirbtų tik ten, kur turi kompetenciją. Ne taip, kaip kai kurie – kalba ir nesupranta apie ką.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

JoMajo 2018 vasario 3d., 22:0390.138.83.17

Oho, norite rimtuno? Še, imkite !
Kur tai matyta , kad bronchine astma sergantis zmogus be recepto vaistineje negautu dusulio priepuoliui nutraukti purskalo ?Kas gali priimti toki istatyma ? Atsakau- išgamos.
Dar ?Imkit!
Niekam nera jokios paslapties kad jaunimas žolyte uztraukia dazniau nei isgeria. PSO sako kad tai 25x mazesne beda nei kad jie gertu alkoholi , todel kai kur sitas dalykas jau nieko nebejaudina. Bet tiek to skaicius ir ta legalizacija, man tiesiog galvoje netelpa kad istatymiskai Lietuvoje dabar uz ta niekala musu vaikai gali atsidurti kalejime !!!To nera net Rusijoje is kurios saipomes nuo ryto iki vakaro.
Dar ?
Per eile metu Lietuvoje buvo visiskai sunaikintas pilstukas, praktiskai isnyko samagonscikai, taxistai nustojo prekiauti alkoholiu,dingo taškai, zmones suzinojo apie geresnius vynus, baliuose pasidare gedingas reikalas prisigerti. Ir stai staiga lietuviai paskelbiamj alkoholikais, draudziamas bet koks svietimas alkoholio tema… Ir viskas todel kad esama salyje alkoholiku. Sako eisime Suomijos keliu, o ar zino gerbiamieji, kad skandinavai kencia nuo alkoholizmo gan stipriai, nes geria uzsidare namuose, o si forma yra dar pavojingesne nes nera jokiu socialiniu stabdziu.
Dabartinis seimas nesiklauso specialistu, konkreciu sriciu profesionalu nuomones ir tai yra tragedija.
Pagalvokite, del tos pacios kanapes, neapsikente i seima su prasymu atsipeiketi ir nekisti vaiku i kalejimus kreipesi patys teisesaugos atstovai, bet jie vistiek pasiliko prie savo nuomones.
Prie sios valdzios itin madinga nesiremti nei profu, nei specialistu, nei uzsienio saliu ekspertu patarimais. Taigi jie viska daro savo nuoziura ir todel as manau, mes busime labai gilioje duobeje, kai baigsis ju kadensija.
Tikiuos nieko neizeidziau. Tai tik kukli mano nuomone.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Anal-itikas 2018 vasario 4d., 04:3378.62.27.35

Jei kalbant apie seimo nario kompetenciją tai ir aš abejočiau, bet labai kvailų ir nesusijusių klausimų uždavimas rodo paties klausėjo žemą intelekto lygį, prastą kompetenciją. Vertinant pagal klausėją, Gražulis pats geriausias seimo narys , nes jis kiekvieną dieną gali pažerti po tūkstančius žodžių. Manau, pamiršimas kiekvieno savybė, ypač kai reikia prisiminti ką prieš keletą metų veikei, ir tai dar reikia susieti su įstatymais. Šiaip prieš einant į panašius susitikimus rekomenduočiau pasiskelbti, ,tuomet gal juose negalintys dalyvauti skaitytojai padėtų iškelti aktualių klausimų.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

šilutiškė 2018 vasario 4d., 08:0678.57.211.246

Trečia dešimtis nepriklausomybės baigiasi. Kiek nesąmonių pridaryta, kad net pilis iš nuoskaudų šliaužia… Visada viskas buvo gerai, tik atėjus valstiečiams, viskas blogai: švietimas, kultūra, socialinė sritis ir t.t. Daug kritikos dėl alkoholio draudimų, bet visi tyli dėl propagandos pertekliaus, kai baimė varo tautiečius iš savo krašto.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą