Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

15min.lt: Šilutės rajone paskelbta ekstremali situacija

Publikuota: 2018 sausio 31 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

15min.lt nuotr.15min.lt nuotr.

Trečiadienį paskelbta ekstremali situacija Šilutės rajono savivaldybės Usėnų, Juknaičių, Šilutės, Rusnės, Saugų ir Kintų seniūnijose, nes užlieta daug teritorijų, o vandens lygis svarbiame kelyje Šilutė–Rusnė pasiekė net 105 cm ribą.

Apie Šilutės rajone paskelbtą ekstremaliąją situaciją portalą 15min trečiadienio pavakarę informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Įspūdingas vandens gylis – 1 metro ir 5 centimetrų, minėtame kelyje užfiksuotas 15.45 val.

Kelyje Šilutė–Rusnė darbuojasi gelbėtojai, turintys specialų transportą. Ne tik važiuojanti, bet ir plaukianti amfibija padeda perkelti žmones per užsemtą kelio ruožą.

Vietos gyventojai 15min trečiadienį pasakojo, kad susiklosčiusi situacija yra išties nepavydėtina. Pagrindinė problema yra ta, kad Nemune aukščiau Rusnės yra susidariusi didžiulė ledo sangrūda, dėl kurios upės vanduo plūsta į aplinkines teritorijas.

Trečiadienį vanduo ėmė sparčiai semti Sausgalvių, Žalgirių, Šyšos kaimus. Kai kurių gyventojų namuose, kambariuose, vandens lygis šiuo metu siekia apie 18-20 centimetrų. „Gyventojams apmaudu, kad niekas jų iš anksto neįspėjo apie gresiantį pavojų. Žmonės net nespėjo nuvaryti į saugesnes vietas kieme stovinčių automobilių. Pakilęs vanduo užliejo ir elektros skydines, iššovė saugikliai ir dingo elektra. Gyventojai sėdi prie žvakių šviesos, šaldytuvai irgi atsijungę, ir tuo pačiu, dalinai apsemti vandens. Žmonės prašo generatorių, kad būtų galima atnaujinti elektros tiekimą“, – 15min pasakojo šių įvykių liudininkas.

15min.lt inf.

2 skaitytojų komentarai
Rusne 2018 sausio 31d., 18:1778.62.180.208

Discovery kanalas galetu parodyti kaip rusniskiai gyvena tokioje ekstrimalioje aplinkoje,jus super.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

jo 2018 vasario 2d., 19:595.20.119.71

Prie ko cia rusniskiai?Vienintelis nepatogumas kad kelias i Rusne apsemtas o dejuoja lyg ju kambariuose butu metras vandens.Potvinio zonoi zmoniu namai,gyvuliai skesta tiek nesaukia kiek amzinai nuskriausti rusniskiai.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą