Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: ir mažoj širdelėj daug gerumo telpa

Publikuota: 2018 sausio 23 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Organizatorių nuotr.Organizatorių nuotr.

2018 m. sausio 18 d. Šilutės lopšelyje-darželyje „Gintarėlis“ vyko respublikinė metodinė-praktinė diena „Ir mažoj širdelėj daug gerumo telpa“.

Sveikinimo žodžius tarė Vida Nemanienė, Švietimo skyriaus Ugdymo kokybės poskyrio vyriausioji specialistė. Ji džiaugėsi susirinkusiųjų aktyvumu, noru pasidalinti gerumo idėjomis. ,,Tegul tas gerumas skleidžiasi iš mūsų, tegul pasiekia mus ir vaikų širdis,“- sakė ji.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kalbėjo Remigijus Saunorius, Šilutės Šv. Kryžiaus bažnyčios klebonas. Jis citavo šventąjį raštą: „Su ašaromis beriamas grūdas, bet džiaugsmas pjūčiai atėjus…“. „Jie – vaikai kažkada užaugs ir duos džiaugsmo mūsų visuomenei. Jūs esate tie augintojai, kurie rūpinasi jų augimu‘‘.

Irena Ivanauskienė, Šilutės lopšelio-darželio „Gintarėlis“ direktoriaus pavaduotoja ugdymui, laikinai einanti direktoriaus pareigas, išskyrė šios temos aktualumą: „Vaikas gimsta geras (Markas Tvenas), todėl gerumą, šią vertybę ugdyti svarbu jau ankstyvajame amžiuje. Auginkime tą gerą vaiką, auginkime tą gerą žmogų, auginkime gerą ir gražią Lietuvą, ir dideliais prasmingais darbais pasitikime Lietuvos šimtmetį“. Konferencijos dalyvėms palinkėjo: „Būkite laimingos kasdienybės tėkmėje, suradę gerumo daigą ir jį užauginę, būkite kantrūs – padėka už šį sudėtingą ir sunkų darbą – ateina lėtai ir tyliai“. Ir linkėjo geros, prasmingos, darbingos dienos.

Konferencijos pradžioje nuotaikingą sveikinimą padovanojo priešmokyklinio ugdymo „Pelėdžiukų“ grupė, vadovaujama priešmokyklinio ugdymo pedagogės Vitalijos Martišienės ir muzikos mokytojos Danguolės Čeliauskienės. Mažieji kaip „dalyvio anketą“ įteikė po angelėlį visiems dalyviams.

Susirinko gausus būrys dalyvių – apie 50 dalyvių iš Klaipėdos miesto ir rajono, Šilutės miesto ir rajono. Dalyvavo ir Šilutės švietimo pagalbos tarnybos metodininkės Irina Budvytienė ir Nijolė Rimkuvienė.

Buvo perskaityta 19 pranešimų. Pabaigoje prasmingas diskusijas užvedė Klaipėdos Valstybinės kolegijos Ikimokyklinio ugdymo studijų programos lektorės, moderavusios renginį, Aniuta Varneckienė ir Jūratė Klizaitė, akcentuodamos , kad vaikystė turi būti graži ir harmoninga, kad joje įgyta patirtis taptų atrama vaikams gyvenime. Mažas žmogus gali duoti labai daug (dažnai nuoširdumu pralenkdamas suaugusįjį), be to, labai svarbu, kad vaikui formuotųsi nuostata, kad duoti gali būti lygiai taip pat smagu, kaip gauti. Apie gerus darbus vaikai turi ne tik girdėti, bet ir tiesiogiai juose dalyvauti.

Kaip renginio tęstinumas nuo sausio 19 dienos Šilutės švietimo pagalbos centre rengiama paroda „Šimtmečio nykštukai“. Kviečiame visus aplankyti parodą.

Organizatorių inf.

Rašyti komentarą