Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: pasiruošimas Kalėdoms įsuko ir Švėkšnos bendruomenę (nuotr.)

Publikuota: 2017 gruodžio 18 Kategorija: Aktualijos, Rajone

D. Gailiūnienės nuotr.D. Gailiūnienės nuotr.

Gruodžio 15 d. Švėkšnos miestelį užliejo kalėdinė nuotaika. Nuo pat ryto miestelio skverą, kur įsikūręs signataro K. S. Šaulio monumentas, puošė darbštieji miestelėnai.

Prie Tradicinių amatų centro iniciatyvos „Iš vaikystės ateina Šv. Kalėdos“ prisijungė Švėkšnos įstaigos – Švėkšnos lopšelis – darželis, „Saulės“ gimnazija, ugdymo centras „Diemedis“, biblioteka, seniūnija, taip pat ir veiklioji Švėkšnos neįgaliųjų draugija. O paslapčia nutūpęs angelas – šeimynos „Gilė“ dovana.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Labai dėkojame už žaismingus personažus, kurie džiugina, ne tik mažuosius, bet ir suaugusius Švėkšnos miestelio gyventojus bei svečius.

Po tokio darbingo ir smagaus ryto, įsisukus kalėdinei atmosferai, visi nekantriai laukė vakaro, kuomet tradiciškai buvo įžiebta gražioji 9 m. aukščio eglutė, kuri atkeliavo net iš rajono centro – Šilutės. Labai dėkojame jos savininkei Sandrai Jodkuvienei, kurios dėka sugebėjome nustebinti ne tik karieta atkeliavusį Kalėdų senelį ir jo mažuosius padėjėjus, bet ir visus susirinkusius šventės dalyvius.

Eglutės įžiebimo laukimas neprailgo, nes mažieji svečiai iš Šilutės vaikų popchoro „Spindulys“ užkrėtė visus gera nuotaika ir šypsenomis. Atkeliavęs Kalėdų senelis visiems palinkėjo jaukių artėjančių švenčių ir kartu su Švėkšnos seniūnu A. Šepučiu ir tarybos nariu A. Martinkumi įžiebė eglutę.

Sužibus margaspalvėms leputėms, Kalėdų senelis pakvietė vaikus išpasakoti savo svajones, kiekvienas atėjęs buvo pavaišintas saldainiais ir apdovanotas asmeniniu Kalėdų senelio laišku.

Kadangi pačios gražiausios žiemos šventės užlieja visus gerumu, tad Tradicinių amatų centras Švėkšnoje šventės metu įkūrė gerumo namelį, kuriame vaišino arbata, savo keptais keksiukais, prie šios gerumo iniciatyvos prisijungė Švėkšnos lopšelis – darželis bei kavinė „Viesulas“. Visos surinktos lėšos bus perduotos akcijai „Padėkime tiems, kurių nelanko Kalėdų senelis“.

Už atkeliavusią kalėdinę nuotaiką dėkojame visiems prisidėjusiems prie šventės organizavimo, o už įamžintą eglutės įžiebimo šventę – fotografei Danutei Gailiūnienei.

Neringa Birbalienė, VšĮ Šilutės turizmo informacijos centro filialo Tradicinių amatų centro Švėkšnoje kultūrinės veiklos vadybininkė

Rašyti komentarą