Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Teismas: rinkėjų papirkinėtojai – kalti, ir taškas

Publikuota: 2017 gruodžio 18 Kategorija: Aktualijos, Rinkimai 2015

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Sigitas Šeputis ir kiti Šilutės socdemai  dabar turėtų pradėti žagsėti.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas sutiko su prokuroro argumentais ir užbaigė ilgai trukusį teisminį procesą, kuriame du vyriškiai buvo kaltinami rinkėjų papirkinėjimu išankstiniuose 2015 m. Lietuvos Respublikos savivaldybės tarybos narių ir merų rinkimuose.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Bylos duomenimis, 2015 m. vasarį Šilutės rajone du vyrai rinkėjams siūlė po 5 eurus už tai, kad jie išankstiniuose 2015 m. Lietuvos Respublikos savivaldybės tarybos narių ir merų rinkimuose balsuotų už jų nurodytą politinę Lietuvos socialdemokratų partiją ir konkretų Lietuvos socialdemokratų kandidatą į Šilutės rajono savivaldybės tarybos narius – merus. Su tokia sąlyga sutikę Šilutės rajone gyvenantys rinkėjai buvo atvežti į rinkiminę apylinkę, kad balsuotų taip, kaip buvo sutarta, o kaip įrodymą jiems liepta parnešti balsavimą įrodantį kvitą.

„Šilutės ETA Žinios“ apie tai rašė 2015 m. rugsėjo 28 d. str. „Prasmirdę rinkimai: dėmė ant Šilutės socdemų munduro“
Taip pat: „Prasmirdę rinkimai: dar vieni rinkėjų balsų pirkliai sulaukė atpildo“

Šilutės rajono apylinkės teismas pernai sausį P. Š. ir M. L. pripažino kaltais ir jiems skyrė po 3 tūkstančius eurų siekiančias baudas. Toks teismo nuosprendis nuteistiesiems nepatiko ir jie jį apskundė. Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija vyrų skundus atmetė, tad jie kreipėsi į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą, o šio Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija praėjusių metų gruodžio nutartimi bylą perdavė nagrinėti iš naujo apeliacine tvarka. Taigi, byla ir vėl grįžo į Klaipėdos apygardos teismą, o šis, ją išnagrinėjęs, vyrus išteisino.

Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Simonas Minkevičius nesutikdamas su tokia teismo nutartimi pateikė Lietuvos Aukščiausiajam Teismui kasacinį skundą. Skundu prokuroras užginčijo šių metų kovą Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegijos nuosprendį, kuriuo Šilutės rajono apylinkės teismo apkaltinamasis nuosprendis P. Š. Ir
M. L. buvo panaikintas ir šie vyrai išteisinti, kaip nepadarę veikos, turinčios nusikaltimo požymių.

Kasaciniame prokuroro skunde teigiama, kad vyrai papirkdami rinkėjus jiems trukdė pasinaudoti rinkimų teise ir balsuoti apsisprendus savarankiškai. Nors ankstesnis teismas, kuris vyrus išteisino, teigė, kad nusikalstama veika nebuvo baigta, nes rinkėjai pinigų taip ir negavo, tačiau S. Minkevičiaus nuomone, nusikaltimas laikomas baigtu nepriklausomai nuo to, ar kaltininkui pavyko sutrukdyti rinkėjui išreikšti savo valią, ar ne. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas sutiko su prokuroro argumentais ir panaikino Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegijos priimtą nutartį bei paliko galioti Šilutės rajono apylinkės teismo nuosprendį, tad vyrai visgi turės susimokėti baudas.

Ši Lietuvos Aukščiausiojo Teismo gruodžio 5 dieną paskelbta nutartis neskundžiama ir yra įsiteisėjusi.

Parengta pagal www.prokuraturos.lt inf.

3 skaitytojų komentarai
Elyte 2017 gruodžio 18d., 14:5188.152.11.205

Tai kad ta visa Šilutes valdzia išsipirkusi vietas ir pareigas…. Nieko naujo čia nepapasakojote….

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Jau dabar 2017 gruodžio 18d., 14:565.20.107.167

ir žagina Laisvę, kad pelnytų labiau patyrusio rinkimų-pirkimų/murkdymų-išsipirkimų verslo tūzo, aptekusio gausiais dipukų nariais prielankumą.

http://www.pamarys.eu/saulius-stankevicius-svajoja-pasistatyti-pili/

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

mirstancio sajudzio giesmes 2017 gruodžio 18d., 18:3078.61.51.104

Echh tie tylus sajudiniai, tik i save ir sau. Sienos skilimas, autobusu parkas salia kapiniu, darbstusis saugu direktoriukas… echh tokie jie nekalti, tokie nekalti kaip ju vedlys….

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą