Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės rajono mokykloms gresia nauja reorganizacijos banga

Publikuota: 2011 sausio 19 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės rajone 17 bendrojo lavinimo mokyklų iš daugiau kaip 20 neišsilaiko iš joms skiriamų taip vadinamo mokinio krepšelio lėšų ir yra dotuojamos mokinio krepšelio rezervo bei geriau finansuojamų švietimo įstaigų sąskaita.

Todėl rajono savivaldybėje pradedama svarstyti apie galimybę reorganizuoti  kai kurias iš jų į žemesnės pakopos mokyklas arba didesnių mokyklų skyrius.

Anot Šilutės  r. savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojos, laikinai einančios skyriaus vedėjo pareigas, Birutės Tekorienės, kai kurioms mokykloms mokinio krepšelio pinigų stinga dėl per mažo moksleivių skaičiaus, kitoms tiesiog nepasisekė, kad yra įtrauktos į mažesnį “krepšelį” gaunančių mokyklų sąrašą.

Blogiausia, kad iš savo mokinio krepšelio neišsilaikančių mokyklų skaičius rajone didėja: praeitais mokslo metais tokių būta 14, šiemet – 3 daugiau.

Todėl, anot B. Tekorienės, naujos kadencijos rajono tarybos laukia nelengva užduotis – dar labiau optimizuoti švietimo įstaigų tinklą.

Šiais mokslo metais Šilutės rajono bendrojo lavinimo mokyklose, neskaitant Rusnės specialiosios ir Švėkšnos sanatorinės mokyklų, mokosi per 400 mažiau mokinių nei prieš metus.

Rašyti komentarą