Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ant kelio į Rusnę pasirodė vanduo

Publikuota: 2011 sausio 19 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Trečiadienio rytą buvo apsemta apie 20 metrų šio kelio atkarpa, vandens gylis ten siekė iki 3 cm. Automobilių eismas dėl to nesutriko.

Anot Šilutės r. savivaldybės administracijos Civilinės ir priešgaisrinės saugos tarnybos vedėjo Romualdo Renčeliausko, ant kelio į salą plūsta vanduo iš Žalgirių pelkės, kurią jau kelios dienos iš eilės skandina ištvinusi Leitės upė. Atmata ties Rusne, pareigūno teigimu, iš krantų dar neišsiliejo, nors ir jos vandens lygis jau yra viršijęs stichinę ribą.

Per praeitą parą vanduo kilo visose krašto upėse: Atmata ties Rusne pagilėjo 5 cm, jos vandens lygis trečiadienio rytą pasiekė 286 cm žymą (stichinė riba – 270 cm). Šyšoje vanduo pakilo 27 cm, – iki 227 cm (stichinė riba – 305 cm). Dar sparčiau vandens lygis kilo Minijos upėje: ties Lankupiais – 41 cm, ties Priekule – 60 cm, ties Kartena – 66 cm. Tačiau ši upė vis dar išsitenka savo vagoje.

Šilutės r. savivaldybėje renkami duomenys apie apsemtus krašto sausumos plotus ir kelius. Informacijos, kad dėl polaidžio prasidėjusio potvynio vanduo būtų apsėmęs kurią nors sodybą, dar negauta.

Rašyti komentarą