Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Žinių konkursas apie klimato kaitą ir sveikatą

Publikuota: 2017 lapkričio 19 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata, Įvairenybės

www.smlpc.lt nuotr.www.smlpc.lt nuotr.

Prasidėjo pirmą kartą organizuojamas internetinis žinių vertinimo konkursas „Klimato kaita ir sveikata“, kurio tikslas – įvertinti gyventojų žinias apie klimato kaitą ir jos poveikį sveikatai.

Konkurse gali dalyvauti visi Lietuvos gyventojai nuo 18 metų, išskyrus asmens ir visuomenės sveikatos priežiūros darbuotojus bei mediciną, visuomenės sveikatą, sveikatos edukologiją, sveikatos mokymą studijuojančius studentus.

Konkursas vyks dviem etapais nuo 2017 m. lapkričio 15 d. iki 2017 m. gruodžio 9 d.

Pirmasis etapas prasideda 2017 m. lapkričio 15 d. 12 val. Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro interneto svetainėje paskelbus testą, skirtą įvertinti Lietuvos gyventojų informuotumą apie klimato kaitą bei galimą jos poveikį sveikatai. Konkurso dalyviai turi užpildyti Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro interneto svetainės skiltyje „Aplinkos sveikata − Klimatas ir sveikata“ įdėtą pirmojo lygio sveikatos žinių testą. Atsakymai į pirmojo etapo sveikatos žinių testo klausimus internete bus registruojami nuo 2017 m. lapkričio 15 d. 12 val. iki 2017 m. gruodžio 4 d. 12 val. Pirmojo etapo sveikatos žinių testas laikomas išlaikytu, jeigu konkurso dalyvis teisingai atsakė į ne mažiau kaip 60 proc. testo klausimų.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Antrasis konkurso etapas vyks 2017 m. gruodžio 9 d. Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro Sveikatos mokykloje (Vytauto g. 87, Trakai). Į jį bus pakviesti dalyvauti 5 asmenys, geriausiai išlaikę pirmojo lygio sveikatos žinių testą. Šiame etape nebus galima naudotis jokia literatūra, reikės remtis tik savo turimomis žiniomis. Jeigu pretendentų į antrąjį konkurso etapą bus daugiau nei 5 (t. y. surinkusių vienodą teisingų atsakymų skaičių), tai antrojo etapo dalyviai bus išaiškinti atsitiktinės atrankos būdu. Konkurso nugalėtojas bus apdovanotas konkurso organizatoriaus prizu. Apie konkurso rėmėjus ir nugalėtojus, jiems sutikus, informacija bus skelbiama Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro interneto svetainėje ir kitose informacijos priemonėse.

Konkurso „Klimato kaita ir sveikata“ pirmojo etapo testas

www.smlpc.lt inf.

Rašyti komentarą