Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ugniagesiai gelbėtojai perspėja dėl stipraus vėjo

Publikuota: 2017 lapkričio 10 Kategorija: Pranešimai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šeštadienio naktį, pradedant pajūriu, Lietuvoje stiprės pietų, pietvakarių vėjas, jo gūsiai sieks iki 15–20 m/s, o dieną pietvakarių, vakarų vėjo gūsiai vakariniuose rajonuose vietomis sustiprės iki 21–25 m/s.

Ugniagesiai gelbėtojai primena, kad pučiant stipriam vėjui pavojinga stovėti po aukštais medžiais, prie elektros linijų. Taip pat nereikėtų statyti automobilių po medžiais. Be to, būtina sandariai uždaryti pastatų langus, duris ir stoglangius. Balkonuose neturėtų būti daiktų, kuriuos gali pakelti vėjas. Jeigu jų yra, jie turi būti gerai pritvirtinti.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Gyventojams patariama be ypatingos priežasties nepalikti gyvenamosios vietos, o jeigu vis dėlto privalote išvykti, išjunkite elektrą, užsukite dujų, vandens sklendes, uždarykite langus, užrakinkite duris ir atlikite visus įprastus veiksmus, kuriuos darote išvykdami bent kelioms dienoms.

Perspėkite ir kaimynus, ypač jei šalia gyvena neįgalūs žmonės ar vieniši seneliai. Pasidomėkite, ar jais kas nors gali pasirūpinti, jei ne – padėkite jiems arba informuokite juos, kad nelaimės atveju jie gali skambinti skubios pagalbos telefonu 112.

Parengta pagal www.vpgt.lt inf.

Rašyti komentarą