Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Klaipėdos sukilimo dalyvių keliais – ir basomis

Publikuota: 2011 sausio 17 Kategorija: Atmintis, Gyvenimas

Viliaus Mačiulaičio, ve.lt, nuotr.Viliaus Mačiulaičio, ve.lt, nuotr.

Šeštadienio naktį keli šimtai savanorių pėsčiomis įveikė 26 kilometrus ir taip jau dešimtus metus įprasmino 88 – ąsias sukilimo Klaipėdos krašte metines. Žygyje, pavadintame “Klaipėdos sukilimo dalyvių keliais”, dalyvavo 685 žmonės, kurie buvo susiskirstę į 62 komandas.

Šilutės rajonui šiame žygyje atstovavo 26 Šilutės kuopos šauliai.

Entuziastai į žygį leidosi Vydmantuose penktadienį 22 val., ėjo link Girulių senųjų kapinaičių, kirto Palangos plentą, pasiekė Anaičius, kur yra palaidoti ir lietuvininkai, pasuko link Pajūrio regioninio parko ir pajūriu ėjo iki Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų mokomojo bataliono.

Žygeiviai galėjo apsilankyti ir vadinamojoje Juodojoje tvirtovėje, kur įrengta ekspozicija, prie vadinamojo dzoto galima buvo pailsėti.

Žygio maršruto sudarytojas, vienas Klaipėdos Sąjūdžio lyderių Algirdas Grublys teigė, jog žygeivių laukė ir netikėta kliūtis.

“Prieš savaitę pats buvau tą maršrutą išbandęs ir pavyko lengvai peršokti į jūrą įtekantį upelį prie Plocio ežero, vaga buvo gal trijų metrų pločio. O dabar – jau 5-7 metrai, tad žygio dalyviai nusprendė drąsiai perbristi upelį basomis. Iš visų dalyvių medikų pagalbos prireikė tik 8 žmonėms: kas kojas nusitrynė, kas griuvęs nugarą susimušė, nieko rimto”, – pasakojo A. Grublys.

Visi distanciją įveikę žygio dalyviai buvo apdovanoti diplomais, o kai kurie – ir specialiais medaliais. Tiesa, už juos reikėjo susimokėti.

Klaipėdietė Lina teigė, kad tas medalis ir viliojo leistis į kelionę.

“Pirmą kartą dalyvavau. Vyras – kariškis, turi medalių, o aš – ne. Tai ir nutariau išbandyti save. Esu nesportuojantis žmogus, tad likus 10 km iki finišo jau skaudėjo visą kūną. Žinoma, dar įspūdį padarė tas bėgimas per upelį basomis, visi miegai išsilakstė”, – teigė žygio dalyvė.

Pirmieji batalioną pasiekė apie 3 val. nakties, paskutiniai žygį baigė apie 7.30 val.
Simbolinis žygeivių sutikimas vyko šeštadienį Teatro aikštėje. Joje buvo paleistos trys patrankos salvės buvusios prefektūros link.

“Vakarų ekspreso” ir “Šilutės ETA žinių” inf.

Rašyti komentarą