Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Pilietiškumo mokykla

Publikuota: 2017 lapkričio 07 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Organizatorių nuotr.Organizatorių nuotr.

Jaunųjų konservatorių lyga, arba Jaunimas, kuriantis Lietuvą (JKL), lapkričio 3 dieną Šilutės rajono savivaldybės posėdžių salėje įgyvendino jau tradicija tapusį projektą „Pilietiškumo mokykla”.

Šis projektas – tai simuliacinis miesto tarybos renginys, kuriame dalyviai pasiskirsto į komandas ir naudodamiesi specialia „EcoSim Elections“ programa imituoja rinkimus.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pagal gautus rezultatus komandos formuoja frakcijas miesto taryboje, išrenka merą. Šiemet mero posto siekė net šeši kandidatai, tačiau po atkaklios kovos miesto mere tapo Elzė Šveikauskaitė! Vicemerės pareigos atiteko Aistei Laukevičiūtei.

Po mero rinkimams naujieji miesto tarybos nariai susiskirsto pagal veiklas į komitetus, kuriuose diskutuoja miestui aktualiais klausimais. Renginio pabaigoje kiekvienas komitetas apibendrina savo svarstytus klausimus ir pateikia problemų sprendimo galimybes.

Miesto tarybos posėdyje parengta rezoliucija perduota tikriesiems savivaldybės tarybos nariams.

Džiugu, kad projektas nesibaigia miesto lygmeniu — aktyviausi, talentingiausi ir geriausiai pasirodę Šilutės atstovai turės galimybę savo veiklą perkelti į nacionalinę politinę areną. Jiems bus suteikta galimybė susipažinti su Seimo narių veiklos subtilybėmis, darbu frakcijose ir seniūnų sueigose, debatuose plenariniame posėdyje ir balsuojant dėl įstatymo projektų priėmimo.

Organizatoriai džiaugiasi šiemet ,,Pilietiškumo mokykloje”sulaukę daugybės veržlių, trokštančių žinių ir pilietiškų mokinių iš viso rajono kampelių! Taip pat džiugu, kad ,,Pilietiškumo mokyklą” dalyviai įvertino teigiamai, ne vienas jų teigė, kad šis projektas vienas geriausių projektų Šilutės mieste.

JKL Šilutė taria nuoširdų AČIŪ projekto remėjams – ,, Danutės šakotis” ir ,,Star pizza”, kurių dėka dalyviai visą dieną buvo sotūs.

Organizatorių informacija ir nuotr.

Rašyti komentarą