Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutėje mažinama šilumos kaina

Publikuota: 2017 rugsėjo 28 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutiškiai už šilumą permokėjo pusę milijono eurų.

Lyginant su rugsėjo mėnesiu, šilumos kilovatvalandės kaina Šilutės vartotojams sumažės daugiau kaip 15 proc.
Pigesne šiluma šilutiškiai turėtų pradėti mėgautis jau nuo šių metų lapkričio pradžios.
Trejus metus, kol „Šilutės šilumos tinklų“ bendrovė visiškai atsiskaitys su 564 tūkst. eurų jai permokėjusiais vartotojais.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Trumpiau negalima, nes, kaip teigiama šiandien Šilutės rajono savivaldybės tarybos priimto sprendimo aiškinamajame rašte, tai „gali neužtikrinti subalansuotų piniginių srautų įvykdant įmonės įsipareigojimus darbuotojams, tiekėjams, valstybei, kredito įstaigoms bei užtikrinti saugų patikimą šilumos tiekimą vartotojams“.
Šį sprendimą savivaldybės taryba priėmė, atsižvelgusi į Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos nutarimą: komisija nustatė, kad UAB „Šilutės šilumos tinklai” ankstesniais laikotarpiais iš šilumos vartotojų nepagrįstai gavo daugiau kaip 0,5 mln. eurų papildomų pajamų (šis skirtumas susidarė dėl į šilumos kainą įskaičiuotų ir faktiškai patirtų sąnaudų kurui įsigyti).
Tarybos opozicionieriai (ir ne tik) dar bandė aiškintis, kas kaltas, kad vartotojai kelis metus per brangiai mokėjo už šilumą.
Meras įsitikinęs, kad dėl to kalčiausia Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija, pagal kurios metodiką apskaičiuojama šilumos kaina, kuri pati deda galutinį tašką tvirtinant bazines kainas.
Nuo spalio 1 d. iki metų pabaigos centralizuotai tiekiamai šilumai vėl bus taikomas lengvatinis 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio tarifas, todėl iki Naujųjų metų už šilumą mokėsime dar mažiau.
Centralizuotai tiekiamos šilumos kilovatvalandės kaina, kaip iki šiol, bus perskaičiuojama kiekvieną mėnesį, todėl ji gali keistis (pavyzdžiui, dėl pasikeitusios kuro rinkos kainos).

Rašyti komentarą