Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Daugiabučių atnaujinimas: rangovai trečdaliu mažina renovacijos kainas

Publikuota: 2017 rugsėjo 19 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

9 daugiabučiai, 9 rangos darbų konkursai, beveik 900 tūkst. eurų mažesnė (kartu sudėjus) renovacijos kaina – taip Šilutės rajone prasideda daugiabučių namų atnaujinimo trečiasis etapas.

Antradienį įvykusiame Šilutės rajono savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto posėdyje, be kita ko, buvo kalbama ir apie daugiabučių renovaciją Šilutės rajone.
Komiteto nariai domėjosi, kaip šilutiškiams sekasi modernizuoti savo būstus.

Į politikams iškilusius klausimus atsakė „Šilutės šilumos tinklų“ bendrovės direktoriaus pavaduotojas daugiabučių namų renovacijai Vygantas Kamarauskas.
Pastarojo teigimu, per pirmus du etapus „Šilutės šilumos tinklų“ bendrovė rūpinosi 20 daugiabučių namų atnaujinimu – visų jų renovacija jau baigta.
Trečiajame etape – 9 daugiabučiai: Šilutėje – 7, Juknaičiuose – 2.
Dar 12 laukia naujo – ketvirtojo etapo pradžios.
Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas
Agituoti gyventojų, anot V. Kamarausko, jau nebereikia, esą dabar jie patys konkuruoja tarpusavyje dėl dalyvavimo daugiabučių namų modernizavimo programoje.
O varžytis yra dėl ko: atnaujintuose daugiabučiuose Šilutės mieste suvartojama iki 60 proc. mažiau centralizuotai tiekiamos šilumos, o Juknaičiuose – beveik 70 proc.
Kalbėdamas apie trečiąjį daugiabučių atnaujinimo etapą, V. Kamarauskas atkreipė dėmesį į tai, kad viešųjų pirkimų metu renovacijos kainos, lyginant su investiciniais projektais, sumažėjo 25 – 32 proc., o bendra 9 daugiabučių renovacijos kaina sumažėjo beveik 900 tūkst. eurų.
Nors pigiausia – ne visada geriausia, tačiau tokie jau tie įstatymai – laimi pasiūliusieji mažiausią kainą.
Kita vertus, renovuojamų daugiabučių gyventojams reikės mažiau skolintis iš bankų.
Nors rangos darbų sutartys pasirašytos dar liepos mėnesį, tačiau pačios renovacijos pradžios dar teks palaukti, mat parengtus techninius projektus dar turi įvertinti konkurso būdu atrinkti ekspertai.
Statybos leidimai bus išduodami tik gavus teigiamas ekspertų išvadas.
Pirmųjų statybos leidimų laukiama spalio mėnesį (https://www.silute.lt/go.php/lit/Noreciau-pasiteirauti-kada-prasides-3-etapo-daugiabuciu-renovacija-siluteje-rugs…amu-renovacijos-visai-nematyti/0/877/2).
Netrukus turėtų prasidėti ir ketvirtasis renovacijos etapas.
Kvietimas teikti paraiškas, anot Šilutės rajono savivaldybės mero Vytauto Laurinaičio, turėtų būti skelbiamas rugsėjo pabaigoje.
Esą lig šiol savivaldybėms taikytų daugiabučių modernizavimo kvotų nebeliks – bus skelbiami konkursai, o pirmenybė bus teikiama taip vadinamos kvartalinės renovacijos projektams.

Rašyti komentarą