Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Baidarių entuziastai vėl varžėsi dėl geriausiojo vardo

Publikuota: 2017 rugpjūčio 22 Kategorija: Aktualijos, Rajone

NDRP direkcijos nuotr.NDRP direkcijos nuotr.

Šeštadienį, rugpjūčio 19 d., įvyko šeštasis Nemuno deltos regioninio parko direkcijos organizuojamas baidarių maratonas.

Šiemet lenktynės buvo išskirtinės, mat jų metu buvo tikrinamas ne tik dalyvių greitis, bet ir jų gebėjimas orientuotis Nemuno deltos upėse. Tačiau baidarininkų šis iššūkis neišgąsdino – į renginį susirinko net 21 komanda.

Dėl nepalankaus oro teko keisti plaukimo maršrutą. Stiprus vėjas neleido dalyviams skrosti Kuršių marių bangų. Todėl jiems buvo pasiūlyta irkluoti Pakalnės, Vorusnės, Skatulės, Šakutės ir Vytinės upėmis. Tai tapo nelengva užduotimi dalyviams, mat jiems teko nuplaukti 25 kilometrus. Toks maršruto ilgis buvo pasirinktas neatsitiktinai – šiemet Nemuno deltos regioninis parkas švenčia 25 metų jubiliejų.

Pirmieji dalyviai finišo liniją kirto greičiau nei po 2,5 valandos. Galbūt būtų parplaukę ir greičiau, tačiau jiems teko susidoroti su dar viena užduotimi – surasti ir pargabenti į finišą 4 skirtingų spalvų juosteles.

Po lenktynių dalyviai skubėjo atgauti jėgas ir paragauti buvusio Nemuno deltos regioninio parko specialisto Ž. Čėsnos paruoštos šurpos, o kai kurie prieš tai nusprendė ir atsivėsinti – išsimaudė Rusnaitės upėje.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šiose varžybose dalyviai varžėsi penkiose grupėse: sportinių baidarių, turistinių vienviečių baidarių, turistinių dviviečių (vyrų, moterų ir mišri) baidarių. Sportinių baidarių kategorijoje buvo apdovanotas tik pirmosios vietos laimėtojas – tai dviviete baidare plaukę Rokas Domeikis ir Aurimas Sokolovas iš Šilutės irklavimo klubo „Pamarys“. Vaikinai į finišą grįžo antri, juos aplenkė tik vienviečių baidarių kategorijoje turistine baidare plaukęs Juozas Gurevičius, absoliutus šio baidarių maratono čempionas. Vienviečių baidarių kategorijoje antrąją vietą užėmė Artūras Kuzmarskis, netrukus po jo parplaukė Rastidas Martutaitis, spėjęs pagriebti bronzos medalį.

Vyrų dviviečių turistinių baidarių kategorijoje pirmąją vietą iškovojo komanda „Aurora“ su jos nariais Arūnu Znotinu ir Arnoldu Valčiuku. Atsilikę tik 10 sekundžių, finišo liniją kirto Tadas Davidavičius ir Darius Didžbalis iš komandos „4 Stichijos – vanduo“. Netrukus pasirodė ir trečios vietos laimėtojai Kęstutis Vinčiauskas su komandos „Žvelsiniai“ draugu Artūru Daniusevičiumi.

Mišrių dviviečių turistinių baidarių grupėje aukso medalį laimėjo „Meškėnai“ su Aušra Skaniene ir Gediminu Kilbausku priešakyje. Antrąją vietą iškovojo Vita Pociūtė ir Rytis Kaladė iš komandos „Vandens Vėžliai“. Bronzos medaliais pasidabino „Žvelsinių“ komandos nariai Danutė Maciūnienė ir Arvydas Maciūnas. Moterų dviviečių baidarių kategorijoje kovojo tik 2 komandos. Vienai iš jų nepasiekus finišo, nugalėtojomis tapo Aistė Bagočiūnienė ir Ingrida Dubavičiutė su komanda „Nendrelė“.

Dalyviai namo grižo ne tuščiomis – prizinių vietų laimėtojai gavo po diplomą ir medalį, o pirmų vietų nugalėtojams įteiktos taurės „Nemuno deltos taurė 2017“.

Renginio metu taip pat vyko loterija, kurioje buvo galima laimėti Nemuno deltos regioninio parko suvenyrų – marškinėlių, knygų, raktų pakabukų bei puodelių.

Už baidares Nemuno deltos regioninio parko direkcija dėkoja Pagramančio RPD bei Kaimo turizmo sodybos „Pakalnės vingis“ šeimininkams.

Daugiau nuotraukų iš baidarių maratono rasite regioninio parko direkcijos Facebook paskyroje.

Parengta pagal NDRP direkcijos inf.

Rašyti komentarą