Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Keičiamas atliekų vežimo grafikas

Publikuota: 2017 rugpjūčio 17 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Perpildyti atliekų konteineriai prie daugiabučių namų yra galvosūkis tiek Šilutės savivaldybės, tiek ekologinių sprendimų bendrovei „Ecoservice“. Šilutiškiai nenoriai keičia savo įpročius ir vangiai mokosi rūšiuoti buityje susidarančias atliekas, todėl tenka ieškoti naujų sprendimų, kaip mieste užtikrinti švarą, rašoma bendrovės „Ecoservice“ pranešime spaudai.

Problemą pirmiausia bandyta išspręsti pastatant papildomus atliekų konteinerius. Atsižvelgiant į gyventojų įpročius, nuo rugpjūčio 20 d. keisis ir atliekų surinkimo grafikas.

Mišrių atliekų konteineriai prie daugiabučių namų, kaip ir iki šiol, bus tuštinami tris kartus per savaitę. Daugiausia atliekų gyventojai prineša per savaitgalį, todėl jų surinkimą nuspręsta perkelti iš pirmadienio į sekmadienį. Kitos dvi dienos nesikeičia – atliekos ir toliau bus išvežamos trečiadieniais ir penktadieniais. Individualių namų savininkams atliekų surinkimo grafikas nesikeičia – Šilutės mieste jos vežamos kas antrą pirmadienį.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Anot pranešimo, pastangos palaikyti švarą mieste bus vaisingos, jei dėl bendro tikslo stengsis ir patys gyventojai. Pirmiausia, jei gyventojai išsiugdytų įprotį rūšiuoti, daugelio problemų išsispręstų savaime. Kaip parodė tyrimas, dažnu atveju antrinėms atliekoms – stiklui, popieriui ir plastikui skirti konteineriai stovi pustuščiai, o buitinių atliekų konteineriai – perpildyti.

Daugiausia rūpesčių kelia savavališkai prie konteinerių palikti baldai bei statybinių medžiagų atliekos. Senus baldus, statybos ir griovimo darbų atliekas, kitus didelių gabaritų namų apyvokos daiktus bei pakuotės atliekas Šilutės gyventojai turi galimybę nemokamai perduoti tvarkytojams. Tokia atliekas reikia pristatyti į stambiagabaričių atliekų aikštelę, esančią Rumšų kaime.

Palikdami stambiagabarites atliekas šalia atliekų konteinerių, pažeidėjai didžiausių rūpesčių pridaro vietos gyventojams. Pastarieji teigia, kad dažniausiai taip elgiasi pašaliniai asmenys, kurie atliekomis atsikrato iš pravažiuojančių automobilių.

Rugsėjo mėnesį savivaldybė planuoja įsigyti kilnojamas kameras, kurios padės išsiaiškinti ir nubausti atliekas paliekančius neleistinose vietose.

11 skaitytojų komentarų
Re 2017 rugpjūčio 17d., 14:1684.15.181.34

Mes ypatingai čia didelio noro, o tiksliau pasakius, jokio noro neturėjom, kad čia statytų Šilutėje trečią “Maximą”. Atsibuskite, ponai mielieji! Kur yra žadėtas “Lidl”, naujoji autobusų stotis bei autobusų parkas? Neusuprantamas vienas dalykas, kodėl niekaip nei į spaudą, nei į internetą neįdedama informacija, kada bus pradėta statyti Šilutėje “Lidl”. Buvo susisiekta su “Projestos projektų” direktoriumi, sakė suteiks informaciją šį mėnesį. Jau puse mėnesio praėjo. Iš savivaldybès gauta informacija, kad parengiamieji darbai bus pradėti rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais. Nieko dar nėra; tai projektavimas truko ilgai, autobuso parko teritorijos pirkimas, tai “Lidl” techninės dokumentacijos ruošimas. Kas toliau..? Ir už kokią sumą autobusų parkas parduos žemę prekybos centro “Lidl” statyti? Ar jie tikisi daugiau gauti, negu už pirkimo kainą? Dar gi turi būti pasirašyta “Lidl” sutartis dėl prekybos centro statybų Šilutėje. Ką veikia Šilutės žiniasklaida? Yra tiek susikaupę daugiau klausimų, bet yra viskas neaišku, nes nieko naujo jokios informacijos neįdedama, nors nuo paskutinio rašinio birželio 2 d. praėjo daugiau kaip 2 mėnesiai. Galų gale tai jau yra aukščiausias laikas pradėtas parengimo darbus, statybas. Vasara baigia praeiti, o dar autobusų parkas net neišsikėlęs. Tik Lietuvoje gali viskas ilgai tęstis dėl tokio vangaus biurokratinio mąstymo. O pernai Laurinaitis šnekėjo, kad po metų rinksimės į “Lidl” ir autobuso parko atidarymą. Juokinga, bet greit bus metai, kaip nieko nėra! Tai kur susirinksime rugsėjo mėnesį? Man norėtusį, kad šio portalo redaktorius pasidomėtų šiais reikalais… kai kiekvieną dieną lauki šios naujienos, atrodo, kad ji tarsi miražas vis tolsta ir tolsta. Ir pradedi galvoti, o gal niekada nepastatys nei autobuso parko, nei “Lidl, nei naujos, modernios šiuolaikiškos autubusų stoties. Kituose miestuose tai pastatė! Kodėl Šilutė turi tiek ilgai laukti? Stovi sutrūjusi, aptriušusi senoji stotis, gi turi būti gėda ne tik Šilutės valdžiai, miestelėnams bei kitiems svečiams iš kitur. Tai nors nugriautų tą senajį pastatą, o laikinai pastatų iš surnkamų kostrukcijų laikiną pastata, kur būtu jauku ir šilta darganotą rudenį bei žiemą, nes dabartinis vaizdelis yra labai tragiškas ir tikrai nepuošia miesto. Negi tiek nesusimąstot, mielieji valdžio ponai! Žiemą kur ten įlysi, patalpos nejaukios, langai išmarginti, apdaužyti, atsigrūda bomžai ir pijokai. Visi, ten atvyksta, greit dingsta iš ten lauk. Ir nejauku, ir nemalonu, ir tragiška ir baisu.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 14

Atsakyti

Senis 2017 rugpjūčio 18d., 07:4086.156.242.51
Klausyk,
Kodel Tamsta toks nelaimingas ir nepatenkintas visada. Jeigu viskas taip blogai, tai nedejuok o daryk kazka…Nori Lidl’o – tai nuvaziuok i ji ir apsipirk, nori autobusu stoties -
tai nuvaziuok iki jos, nori autobusu parko…. As jo nenoriu, noriu tik parko
O dabar su savo svaiciojimais absoliuciai ne i tema jau ikyrejai. Panasu i paranoja…
Pagarbiai, o gal ir ne
Senis

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 7 Thumb down 8

Atsakyti

Re 2017 rugpjūčio 18d., 13:3884.15.188.79

Ne nuo mūsų priklauso tie norai. Investuotojai Šilutėje statys naują autobusų stotį, prekybos centrą bei naują autobusų parką. Yra rengiami projektai ir techniniai dokumentai.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 9

Re 2017 rugpjūčio 22d., 14:0084.15.188.79

Beje, dabar atsakau į kitus jūsų atsakymus. Nėra jokio skirtumo, ar į temą ar ne į temą yra komentaras. To dar niekas nenustatė, ką ir kaip rašyti. Už asmenines atakas jums gali tekti atsakyti. O visa kita, yra kultūros reikalas, nes nė viena diskusija nėra bereikšmė. Tamsta, teisdamas kitus, pirma pasižiūrėk į save. O raginimai bei kritika yra tam, kad greičiau judintusi reikalai. Panašu, kad to jūs visiškai nesuvokiate (kaip ir tie nesupranta, kurie net nediskutavę, minusuoja. Čia atsakas tiems, kurie taip bjauriai elgiasi). Kiek reikės tiek ir rašysiu, kol bus pradėtas statyti autobusų parkas, “Lidl” su autobusų stotimi, nes jau ta dabartine autobusų parko tvora bjaurisi jau visi.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 5

saulė 2017 rugpjūčio 17d., 17:3685.206.152.137
Mūsų šeima kruopščiai rūšiuoja šiukšles ir matome, kad popieriaus ir plastiko konteineris greitai prisipildo (gyvename individualiame name), o buitinių šiukšlių lieka mažai, konteineriai yra per dideli . Kiek teko lankytis kitose šalyse, tai buitinėms šiukšlėms yra skirtos nedidelės dėžutės. Savaitgaliais važiuojame į Rusnę tai pakelėje beveik visada stovi perpildyti konteineriai – nekoks vaizdelis turizmo kraštui. Gal reikia daugiau konteinerių pristatyti?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 2

Atsakyti

Edvardas 2017 rugpjūčio 17d., 20:075.20.115.239
Ne papildomus konteinerius, o rūšiavimui skirtus konteinerius pastatykit. Apsileidimas ponas Vyšniauskai kai 2 daugiabučių kiemai po 90 šeimų neturi rūšiavimo konteinerių… Galėčiau tęsti ir tęsti….

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 3

Atsakyti

stebėtojas 2017 rugpjūčio 18d., 09:4978.61.11.158
Šilutėje būtinas tekstilės atliekų konteineris. Žmonės niekam netinkamus rūbus neturi kur dėti. Nesuprantu, kodėl miesto seniūnui nekyla jokios mintys dėl tvarkos Šilutėje. Ačiū Merui, kad jam dar rūpi.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 2

Atsakyti

Re 2017 rugpjūčio 18d., 13:5984.15.188.79

Tekstilės konteineris..? Idėja skamba gan įdomiai, bet juk drabužius, jei geri – galima atiduoti labdarai.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 6

Atsakyti

stebėtojas 2017 rugpjūčio 21d., 13:4478.61.11.158

Taip, dar galimus naudoti rūbus šilutiškiai nuoširdžiai neša į Katalikių moterų draugijos krautuvę ,,Parama”. Yra atvejai, kai žmonės turi tokius rūbus, kurių nešioti nebeįmanoma. Kur juos dėti? Tam t.b. konteineriai. Dabar slepiami maisto atliekose.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 3

Atsakyti

Viktoras 2017 rugpjūčio 19d., 05:3983.177.42.166

O kas kaimose pastatys darvėna konteineri nėkas neskaičioja kiek yra gyventoju vėna pastati ir gana ir veža kas antra trečedėni būna ir ant žemės prikrauta!

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 4

Atsakyti

Re 2017 rugpjūčio 23d., 21:0684.15.188.51

Sekantis reikalavimas yra nugriauti šitą seną aptriušusį autobusų stotį, kuri daro gėdą Šilutei bei atvykusiems autobusais iš kitų miestų svečiams. Tegul pastato laikiną iš surenkamų konstrukcijų modernų naują autobusų stoties pastatą, nes artėja ruduo, bus šalta, kol pastatys naują autobusų stotį su prekybos centru. Jau buvo rašinys spaudoje, kad autobusų parkas privalo išsikelti bei nugriauti seną aptrušusią tvorą Tilžės gatvėje. Mąstykit! “PROJESTOS PROJEKTŲ” sutartys turi būti vykdomos.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą