Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Dzido kūrybinę veiklą įprasmins išleisdami jo darbų albumą

Publikuota: 2010 gruodžio 30 Kategorija: Atmintis, Gyvenimas

Dzidas (autoportretas)Dzidas (autoportretas)

Trečiadienio pavakarę į Šilutės kultūros ir pramogų centrą susirinkę Anapilin išėjusio šilutiškio architekto, menininko Izidoriaus Žilinsko – Dzido artimieji ir bičiuliai dar kartą peržvelgė jo nueitą kūrybos kelią, aptarė kai kurias ruošiamo išleisti jo grafikos, dizaino ir architektūros darbų albumo detales.

Į renginį atvyko ir Dzido dukra Rūta, ir jo gyvenimo moteris Regina.

Jonas Purlys su Dzido dukra Rūta Žilinskaite. (Edvardo Jurjono nuotr.)

Jonas Purlys su Dzido dukra Rūta Žilinskaite. (Edvardo Jurjono nuotr.)

Jonas Purlys, Dzido bičiulis ir vienas iš iniciatorių išleisti jo kūrybos darbų albumą, vaizdo projektoriumi išskleidžiamame ekrane parodė per 100 skaitmeninių I. Žilinsko grafikos ir tapybos darbų, kuriais jau daug metų džiaugiasi įvairiose Lietuvos vietovėse gyvenantys velionio artimieji ir bičiuliai, reprodukcijų.

Dzido kūrybinis palikimas gerokai didesnis. Tačiau, anot renginio organizatoriaus, ne visus darbus dar jam pavyko pamatyti ir nuskenuoti.

Vakaro dalyviams nebuvo parodyta ir I. Žilinsko architektūros bei dizaino darbų, mat J. Purliui tiesiog pristigo laiko perkelti juos į skaitmeninį formatą.

Dzido bičiuliai. (Edvardo Jurjono nuotr.)

Dzido bičiuliai. (Edvardo Jurjono nuotr.)

Renginio metu buvo sudaryta neformali redakcinė kolegija, kuri apsiėmė paruošti ir išleisti Dzido kūrybos albumą. Jos nariais be J. Purlio sutiko būti leidyklos “Libra Memelensis” savininkas Kęstutis Demerckas ir kintiškis Pamario Magelanas Andrius Varnas. Vėliau, tikimasi, prie jų prisidės daugiau Dzido bičiulių. Partneriu ruošiant albumą sutiko būti Šilutės kraštotyros draugija.

Darbinį I. Žilinsko – Dzido kūrybos albumo maketą planuojama paruošti iki Šilutės miesto jubiliejinės šventės 2011 – ųjų gegužės pabaigoje.

Dzido grafikos darbai:

Iš Arbatos serijos.

Iš Arbatos serijos.

Iš serijos Moterys.

Iš serijos Moterys.

Iš Nuotykių serijos.
Iš Nuotykių serijos.

Daugiau:  http://www.facebook.com/profile.php?id=100001827804132

Rašyti komentarą