Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

VMVT ragina gyventojus nepirkti neaiškios kilmės maisto papildų

Publikuota: 2017 birželio 26 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

vmvt.lt nuotr.vmvt.lt nuotr.

Pastaruoju metu internetinėse svetainėse ir socialiniame tinkle „Facebook“ nuolat skelbiama informacija apie žalingą parazitų poveikį žmogaus organizmui bei maisto papildų, veikiančių prieš parazitus (tokių kaip „Detoxic”, „Detoxen Forte”) reklama.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (toliau – VMVT), atkreipia gyventojų dėmesį, kad reklamoje minimi maisto papildai „Detoxic”, „Detoxen Forte” nėra notifikuoti (t. y. neįtraukti į Maisto papildų sąrašą). Tai reiškia, kad jais prekiaujama neteisėtai, nes tiekti Lietuvos rinkai nenotifikuotus maisto papildus draudžiama.

Vienoje nurodytų svetainių yra minimas Nacionalinis parazitinių ligų institutas bei jo vadovas. Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, šis institutas neturi asmens sveikatos priežiūros licencijos ir negali verstis tokia veikla – atlikti tyrimų, vertinti žmogaus sveikatos būklę, skirti gydymą ir teikti patarimus, kaip išvengti ligų.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Bet koks maisto papildų pristatymas, įskaitant jų reklamą, kuriuo teigiama, kad produktas padeda išvengti tam tikrų sveikatos sutrikimų arba apsaugo nuo jų, yra laikomas teisės aktų pažeidimu. Maisto papildai nėra vaistiniai preparatai, jie neskirti gydyti ar vartoti ligų profilaktikai. Kiekvienas vartotojas gali patikrinti, ar maisto papildų platintojas legalus ir jo siūlomi papildai yra kontroliuojami. Jeigu norimų įsigyti maisto papildų VMVT sąraše nėra, jų pirkti nepatartina, nes tokių produktų sudėtis nėra įvertinta specialistų“, – komentavo VMVT Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Olga Barkovska.

Pasak specialistės, gyventojai turėtų būti atidūs, nes vartodami nelegaliai parduodamus maisto papildus, jie rizikuoja savo sveikata. Nenotifikuotų maisto papildų sudėtis ir sudedamųjų dalių kilmė gali būti neaiški, o sauga ir kokybė – abejotina.

Lietuvoje leidžiamų prekiauti notifikuotų maisto papildų sąrašą galima rasti VMVT interneto svetainėje http://sena.vmvt.lt/maisto-papildai/ .

vmvt.lt inf.

Rašyti komentarą