Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: „Lietuvos draudimo“ klientų dovana gamtai – 63 tūkst. pasodintų medžių

Publikuota: 2017 balandžio 11 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

www.integrity.lt nuotr.www.integrity.lt nuotr.

Praėjusį šeštadienį gausus būrys „Lietuvos draudimo“ darbuotojų Klaipėdos regione ir kitose šalies vietovėse ėmėsi miško, kurį sudarys daugiau kaip 63 tūkst. medžių, sodinimo darbų. Tokio dydžio mišką ne gyvybės draudimo bendrovę pasodinti įgalino jos klientai, kurie apsidraudė savo būstus.

„Kiekvienam klientui, kuris nuo praėjusių metų gruodžio iki šių metų kovo apdraudė savo būstą „Lietuvos draudime“, pažadėjome pasodinti po medelį. Šiuo kvietimu pasinaudojo daugiau kaip 63 tūkst. klientų, tad šiandien įvairiose šalies vietose pradėjo kilti miškas, kurio bendras plotas sudarys maždaug 15 hektarų. Tai – prasminga mūsų klientų dovana gamtai ir visiems šalies gyventojams“, – sako „Lietuvos draudimo“ Klaipėdos skyriaus vadovė Eglė Šulskė.

Pasak jos, bendrovės darbuotojai nuo pat pradžių buvo aktyviai įsitraukę į šią akciją, o tądien sodinti medžių į Šilutės miškų urėdiją atvyko kelios dešimtys darbuotojų iš „Lietuvos draudimo“ Klaipėdos skyriaus. Gerą pusdienį miškininkų paskirtoje vietoje dirbę „Lietuvos draudimo“ atstovai pasodino apie 5 tūkst. medžių sodinukų.

Savaitgalį į medžių sodinimo renginius daugiau kaip 200 „Lietuvos draudimo“ darbuotojų susirinko šešiose šalies urėdijose Vilniaus, Klaipėdos, Tauragės, Kėdainių, Varėnos ir Kauno regionuose. Dar dvi sodinimo talkos bus surengtos Panevėžio ir Telšių regionuose vėliau balandį. Iš viso talkų metu per mėnesį ir bus pasodinta 63 tūkstančiai medžių sodinukų.

Miške šeštadienį triūsę „Lietuvos draudimo“ darbuotojai papildė kitų savanorių ir gamtos entuziastų gretas, kurie dalyvavo visoje šalyje vykusioje tradicinėje miško sodinimo šventėje.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Medžiai ir miškai yra svarbi gamtos ekosistemos dalis, kuri padeda sumažinti žmogaus veiklos poveikį aplinkai ir daro teigiamą įtaką klimatui. Medžiai absorbuoja atmosferoje besikaupiantį anglies dvideginį ir padeda sumažinti tokių aplinką teršiančių veiksnių kaip automobilių išmetamosios dujos poveikį. „Lietuvos draudimo“ pasodinti suaugę medžiai per metus padės absorbuoti apie 1 tūkst. tonų šių dujų, kurias į aplinką išmeta maždaug 700 lengvųjų automobilių.

Remiantis Aplinkos ministerijos duomenimis, šiuo metu miškai Lietuvoje užima apie 2,2 mln. hektarų plotą arba trečdalį visos šalies teritorijos. Nuo 2003 m. miškingų teritorijų plotas padidėjo 131 tūkst. hektarų arba 6 procentais. Daugiau kaip pusę šalies miškų sudaro spygliuočiai medžiai.

www.integrity.lt inf.

Rašyti komentarą