Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės rajono seniūnijos jaunimo akimis

Publikuota: 2010 gruodžio 16 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Seniūnijų metraščiuose Šilutės rajono jaunuoliai labiausiai pasigedo savo veiklos. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Seniūnijų metraščiuose Šilutės rajono jaunuoliai labiausiai pasigedo savo veiklos. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Šilutės rajono moksleiviai, Jaunimo edukacinio centro savanoriai, išnagrinėję savo seniūnijų gerų darbų metraščius, skirtus Lietuvos 1000 – tantmečiui, atkreipė dėmesį, kad juose mažoka informacijos apie jaunų žmonių iniciatyvas ir jų indėlį į bendruomenių gyvenimą.

Šiomis įžvalgomis Šilutės r. jaunimo edukacinio centro (vadovė Rimutė Pilipavičienė) savanoriai pasidalijo šį ketvirtadienį Šilutės seniūnijoje pristatydami savo užbaigtą projektą “Šilutės rajono seniūnijos jaunimo akimis”.

Pasitarime taip pat dalyvavo Šilutės r. savivaldybės meras Virgilijus Pozingis, rajono seniūnijų vadovai, projekto partneriai iš Šilutės muziejaus ir asociacijos “Lamatos žemė”.

Šilutės gerų darbų knygos analizę pristatė Greta Ulevičiūtė. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Šilutės gerų darbų knygos analizę pristatė Greta Ulevičiūtė. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Šio bendruomeninio pasitarimo vedėjas, Šilutės r. jaunimo edukacinio centro savanorių vadovas Benediktas Grinčinaitis, pristatydamas projektą, pabrėžė, kad gerų darbų metraščiai, kurie rajono seniūnijose buvo pildomi visus praeitus metus, o juose sukaupta medžiaga vėliau sugulė į viso rajono Lietuvos tūkstantmečio knygą, buvo pagrindinis įrankis, kuris padėjo projekto dalyviams geriau pamatyti ir suprasti, kuo turtingos jų seniūnijos, o kas liko nepastebėta.

Vieni savanoriai, pristatydami individualius projektus apie savo seniūnijas, sakė gerų darbų knygose pasigedę istorinių žinių apie seniūnijas ir vietos bendruomenių veiklą, kitiems užkliuvo, kad knygose mažai dėmesio skirta krašto žemdirbiams. Tačiau dauguma pranešėjų sutarė dėl vieno, – kad seniūnijų metraščiuose labai mažai vietos skirta jaunimo iniciatyvoms, kurių, kaip vėliau pripažino patys projekto dalyviai, ne taip jau ir gausu.

Jaunimo edukacinio centro savanoriai dėl to iš dalies norėtų apkaltinti savo seniūnus su vietos bendruomenėmis, kurie neva deda per mažai pastangų jiems įtraukti į bendruomeninę veiklą. Tačiau juos į teisingą kelią čia pat nukreipė Jaunimo edukacinio centro vadovė R. Pilipavičienė.

Kitąmet Šilutės r. jaunimo edukacinio centro savanoriai rinksis aptarti per metus nuveiktų darbų. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Kitąmet Šilutės r. jaunimo edukacinio centro savanoriai rinksis aptarti per metus nuveiktų darbų. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

“Ne seniūnas turi galvoti, kaip įtraukti jaunimą į bendrą veiklą, – savo partneriams savanoriams aiškino R. Pilipavičienė. – Tai jaunimas turi imtis iniciatyvos nuveikti kažką naudinga savo kraštui ir tartis su seniūnu, kaip tai padaryti”.

Edukacinio centro vadovė pasiūlė projekto dalyviams patiems imti rašyti savo seniūnijų metraščius, kuriuose atsispindėtų ir jų pačių darbai savo miesto ar kaimo bendruomenės naudai, o kitąmet susirinkti į naują bendruomeninį pasitarimą ir aptarti, ką per tuos metus pavyko nuveikti.

Šilutės r. jaunimo edukacinio centro projektą “Šilutės rajono seniūnijos jaunimo akimis” 2000 litų parėmė Šilutės r. savivaldybė.

Rašyti komentarą