Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Renkamas gražiausias Lietuvos piliakalnis

Publikuota: 2017 kovo 30 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Į gražiausio Lietuvos piliakalnio titulą pretenduoja ir Rambyno kalnas. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Į gražiausio Lietuvos piliakalnio titulą pretenduoja ir Rambyno kalnas. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos (toliau – VSTT) išrinko 30 išskirtinių piliakalnių Lietuvos saugomose teritorijose. Vienas iš jų – Rambyno kalnas Pagėgių savivaldybėje.

Informacija apie siūlomą trisdešimtuką pateikiama specialiai sukurtoje interneto svetainėje su žemėlapiu: pamatykLietuvoje.lt gražiausio piliakalnio rinkimai.
Čia galima atsisiųsti piliakalnių sąrašą į išmaniojo telefono navigacijos programėlę. Piliakalnių nuotraukos, aprašymai ir jų vietos žemėlapyje visada bus su Jumis net ir ten, kur nėra interneto ryšio, o pačius piliakalnius rasite ypač lengvai.

VSTT kviečia balsuoti ir išrinkti gražiausią Lietuvos piliakalnį. Rinkimai vyks iki š. m. gegužės 31 d. Savo balsą galite atiduoti už vieną iš sąraše esančių piliakalnių arba pasiūlyti savo kandidatą. Gražiausias Lietuvos saugomų teritorijų piliakalnis bus paskelbtas š. m. birželio 1 dieną.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Seimas 2017-uosius paskelbė Piliakalnių metais. Pats tinkamiausias būdas paminėti šiuos ypatingus metus – dažniau įtraukti piliakalnius į savo kelionių po Lietuvą maršrutus. Nors Lietuvoje turime daugiau kaip 900 piliakalnių, tačiau tik nedidelė dalis jų yra pritaikyti lankymui. Daugiausia sutvarkytų piliakalnių yra saugomose teritorijose.

Balsuoti gražiausio Lietuvos piliakalnio rinkimuose galima čia: pamatykLietuvoje.lt gražiausio piliakalnio rinkimai.

Parengta pagal www.am.lt inf.

Rašyti komentarą