Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės rajone skelbiama gripo epidemija

Publikuota: 2017 sausio 31 Kategorija: Aktualijos, Rajone

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės rajono savivaldybės administracija informuoja, jog nuo 2017 m. vasario 1 d. Šilutės rajono savivaldybės teritorijoje skelbiama gripo ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų epidemijos pradžia.

Savivaldybės gydytoja rekomenduoja:

- Šilutės rajono savivaldybės teritorijoje esančioms įstaigoms, įmonėms, organizacijoms gripo epidemijos laikotarpiu riboti masinius susibūrimus ir renginius;

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

- Ugdymo įstaigose, vaikų ir suaugusiųjų organizuotose kolektyvuose užtikrinti patalpų vėdinimą, savalaikį drėgną patalpų valymą ir dezinfekciją. O taip pat nutraukti pamokas bendrojo ugdymo įstaigose ir organizuotuose kolektyvuose, susirgus 30 proc. ir daugiau lankančių tą įstaigą vaikų;

- Asmens sveikatos įstaigose riboti hospitalizuotų ir globos namuose gyvenančių asmenų lankymą, pacientų lankymąsi dėl ne pirmo būtinumo asmens sveikatos priežiūros paslaugų (profilaktinių patikrinimų, skiepijimo ir pan.).

Taip pat nepamirškite pagal galimybes vengti artimo sąlyčio su sergančiais asmenimis, laikytis rankų higienos, o susirgus – laikytis prižiūrinčio mediko rekomendacijų, tęsti gydymą namie, siekiant apsaugoti aplinkinius asmenis.

Šilutės rajono savivaldybės gydytojos inf.

Daugiau apie gripą – http://www.ulac.lt/lt/gripas

Rašyti komentarą