Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Žvejams (ir ne tik): lipti ant Kuršių marių ledo pavojinga

Publikuota: 2017 sausio 27 Kategorija: Aktualijos, Rajone

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Lietuvos karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras įspėja gyventojus, kad ilgą laiką vyraujant teigiamai oro temperatūrai Kuršių marių ledas yra nestabilus, jame yra properšų, o dėl poledinės vandens tėkmės jis gali būti paplautas ir suplonėjęs. Padidėjus vėjui, ledas gali pradėti skilti, o tarp ledo lyčių gali atsirasti naujų properšų, dėl kurių ant ledo esantys asmenys gali nebeturėti galimybių pasiekti kranto.

Siekiant išvengti galimų nelaimių, prašoma nelipti ant nestabilaus Kuršių marių ledo ir įspėti to nedaryti aplinkinius.

Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras kartu su kitomis tarnybomis nuolat budi, ir yra pasiruošę suteikti pagalbą nelaimės ištiktiesiems. Tačiau gyventojai turi žinoti, kad sudėtingos gamtos sąlygos apsunkina gelbėjimo operacijų vykdymą, todėl ne visuomet jų baigtis gali būti sėkminga. Todėl gyventojai raginami būti atsakingais už savo gyvybes ir saugotis patiems nelipant ant nestabilaus ledo.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Ištikus nelaimei ar esant jos liudininku, svarbiausia nepulti į paniką, veikti apgalvotai, skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir pranešti apie įvykį, įvykio vietą (bent apytikslę vietą ar orientyrą, kurį matote) ir savo kontaktinį numerį.

Lietuvos karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro inf.

Rašyti komentarą