Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Prezidentas Kazys Grinius. Virtuali paroda

Publikuota: 2016 gruodžio 27 Kategorija: Atmintis, Gyvenimas

Šių metų gruodžio 17 d. suėjo 150 metų, kai gimė parlamentinės demokratijos Lietuvoje kūrėjas ir veikėjas, Steigiamojo ir I, II, III Seimų narys, krikščionių demokratų ir valstiečių liaudininkų koalicinės vyriausybės Ministras Pirmininkas, trečiasis Lietuvos Respublikos Prezidentas Kazys Grinius (1866-1950).

Ta proga parengta virtuali paroda, kurioje kviečiama išsamiai susipažinti su K. Griniaus biografija, jo visuomeninę veiklą bei asmeninį gyvenimą iliustruojančia gausia ikonografine medžiaga, jo parašytomis ir redaguotomis knygomis, straipsniais.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Parodoje eksponuojami rankraščiai, dokumentai, liudijantys K. Griniaus tarpukario ir pokario veiklą, leidiniai ir straipsniai apie Prezidentą. Parodos lankytojai galės paskaityti istoriko Artūro Svarausko specialiai šiai parodai parengtą straipsnį “Kazys Grinius nepriklausomos Lietuvos Respublikos (1918-1940 m.) politiniame gyvenime”, visuomenės veikėjų atsiliepimus, pamatyti garso ir vaizdo įrašus, kuriuose įamžinta K. Griniaus asmenybė.

Parodą parengė Nacionalinės bibliotekos Komunikacijos ir rinkodaros departamento kultūrinės veiklos vadybininkas-vyriausiasis bibliotekininkas Darius Gudelis.

Kam įdomu – prašom: parodos.lnb.lt/exhibits/show/kazys-grinius

Rašyti komentarą