Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

“Minijos nafta” nepasiduoda

Publikuota: 2010 lapkričio 26 Kategorija: Aktualijos, Rajone

minijosnafta.lt nuotr.minijosnafta.lt nuotr.

Klaipėdos apygardos administracinio teismo teisėjų kolegijos nutarimą neleisti atnaujinti Gargždų licencinio ploto pietvakarinėje dalyje (Kintų objekte) planuojamos veiklos poveikio aplinkai vertinimo procedūros UAB “Minijos nafta” apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Landos į Kuršmarių pakrantę siurbti juodojo aukso naftininkai ieško jau septintus metus iš eilės. Tačiau kiekvienas jų mėginimas prisiartinti prie naftos klodų baigiasi nesėkme. Dėl Kintų bendruomenės pasipriešinimo.

Pastarąjį kartą “ne” naftos verslovės įkūrimui ant Kuršių marių kranto kintiškiai pasakė šių metų vasario 3 d. visuotiniame vietos gyventojų susirinkime. Paisydama Kintų bendruomenės nuomonės, po kurio laiko savaičių savo “ne” pasakė ir Šilutės r. savivaldybės taryba: vasario 25 d. Taryba priėmė sprendimą nepritarti “Minijos naftos” parengtai naftos gavybos Kuršių marių pakrantėje poveikio aplinkai vertinimo (toliau – PAV) programai. O kovo pradžioje Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas nutarė iš viso sustabdyti naftininkų užsakymu parengtos PAV programos derinimo procedūrą.

Kovo 25 d. UAB “Minijos nafta” Šilutės r. savivaldybės tarybos sprendimą apskundė Klaipėdos apygardos administraciniam teismui. Tačiau spalio 1 d. teismas naftininkų skundą atmetė.

Kintiškiai sako turintys naujų įrodymų, kad “Minijos nafta” neteisėtai braunasi į Kuršių marių pakrantę. Todėl  ir iš Vyriausiojo administracinio teismo jie tikisi sulaukti sau palankaus sprendimo.

Pastarojo “Minijos naftos” bendrovės skundo nagrinėjimo datos Vyriausiasis administracinis teismas dar nepaskyrė.

9 skaitytojų komentarai
admin 2010 lapkričio 26d., 13:0784.15.179.100

Savo nuomonę parašykite čia, arba junkitės prie skaitytojų forumo – forum.silutesetazinios.lt

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

S.T. 2010 lapkričio 26d., 14:5488.216.82.83

Turint galvoj ,kad naftininkai gali sau leisti” paišlaidauti” o vyriausias administracinis teismas yra “teisingas ir nepaperkamas” ,be to jo sprendimai yra neskundžiami galima tik palinkėti sėkmės Kintiškiams.

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 3

Atsakyti

Ex 2010 lapkričio 26d., 22:5684.32.215.37
Esu vienas iš tų žmonių kurie galvoja jei įsileidus Minijos Naftą į Kintus būtų galima gauti daug naudos, įvairių pavidalų. Visi pergyvena dėl marių užterštumo, bet iš Kintiškių VW Pasatų prasisunkiantys tepalai per dieną prilašina tiek naftos, kiek verslovės per metus. Prie fakelo galima pajungti mokyklos katelinę, o ir oro užterštumas nebus didesnis nei Šilutėje ramų savaitgalį. Tiesiog žmonėms nebuvo pristatyta kita gerbuvio pusė. Argumentas, atbaidys turistus, ten turistai tik stabteli į Vydūno kultūros centrą, daugiau kaip ir nėra ką veikti, sovietiniai aštuonbučiai ir keltas prieškario perliukų. Pasižiūrėkite iš palydovo į Kintus, visokių angarų, mech. dirbtuvių, tvartų daugiau nei gyvenamųjų namų. Bandos mastymą lengva monupulioti, kogero šiuo momentu jei atsirastu koks kintiškis garsiai pasaisakantis už verslovę tai jam greitai langus iškultu. Labai norėčiau perskaityti kintiškio komentarą, ką jie galvoją apie visą tai.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 4

Atsakyti

S.T. 2010 lapkričio 27d., 10:0688.216.82.83

Exui. Tavo mintys silpnos kaip ir gramatika.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 4

Atsakyti

Vaidas 2010 lapkričio 27d., 13:3978.61.76.156
Sveikintinas Kintų bendruomenės užsispyrimas atsilaikyti prieš ,,pinigų maišus”, juolab mokančius minimalius mokesčius. Jeigu bent,, pradarys duris” Minijos nafta įkiš koją, o tada jau nebesustabdysit proceso, jie darys ką norės ir kaip norės. Saugokim unikalią mūsų gamtą, ir nesvarbu, su angarais, mech. dirbtuvėmis (tai darbo vietos) ar be jų. Sėkmės.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 4

Atsakyti

Su pagarba Vaidui 2010 lapkričio 27d., 18:2384.32.215.37
Tai ne nuomonė, tai šūksnis. Iš kur tu žinai kad taip bus? Jei taip teigi tai reiškia taip buvo nutikę, pasakyk bent vieną atvejį kam taip buvo. Pravažiuok pro netoliese esančias siurblines ir pasidairyk kaip ten padaryta, technologijos pažengusios daugiau nei mūsų protai. Kaip tu įsivaizduoji kokia bus žala gamtai?

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 4

Atsakyti

Lopų lopas 2010 lapkričio 27d., 17:5285.206.87.61

Ar tiesa, kad Andrius Varnas bus Pozingio valstiečių sąraše ? Taigi, tas Pozingis buvo davęs eigą “Minijos naftai” kurti verslą Kintuose. Jei tai netiesa, tada atsiprašau, nes pagalvojau tam Varnui apsisuko galva.Gal ne į tą pusę keliavo aplink pasaulį.O gal čia Laužiko ir Pozingio žaidimas ?

Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 2

Atsakyti

ne valstietis 2010 lapkričio 27d., 19:1884.15.187.7
Deja, tai tikra tiesa – A. Varnas eina į rinkimus kartu su valstiečiais.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 4 Thumb down 5

Atsakyti

Lopų lopas 2010 lapkričio 27d., 19:5685.206.87.61
Jeigu, Varnas su valstieciais eina , prostitucija jau iteisinta.Valstiečiai yra didziausi nevykeliai

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 7 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą