Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Susitikime su aktore Nijole Narmontaite ir kapitonu Pauliumi Kovu – juokas, ašaros ir juokas pro ašaras

Publikuota: 2016 gruodžio 06 Kategorija: Kultūra, Naujienos

N. Narmontaitė. (D. Dobilinsko nuotr.)N. Narmontaitė. (D. Dobilinsko nuotr.)

Adventas – prieškalėdinio susikaupimo ir apmąstymų metas, laikas, kai reikia prisiderinti prie lėtesnio nurimusios gamtos ritmo: sustoti, atsigręžti į save, supančią aplinką, aplinkinius, įvertinti tai, ką turime ir tuo dalintis. Gruodžio mėnesį saulės mažai, vėlai išaušta ir greitai temsta, tačiau pats žmogus irgi gali prilygti šviesuliui, kasdien džiugindamas ir šildydamas sutiktųjų širdis.

Ketvirtadienį, pirmąją žiemos dieną, du tokie šviesuliai lankėsi Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje.

Tai kino, televizijos ir teatro aktorė, knygų autorė Nijolė Narmontaitė ir vadybininkas, lektorius, derybų konsultantas, „Tūkstantmečio odisėjos“ XI etapo jachtos „Ambersail“ vienas iš kapitonų Paulius Kovas. Šias įdomias asmenybes pažįsta daugelis, todėl į renginį prigužėjo pilnutėlė salė.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pirmojoje susitikimo dalyje P. Kovas pristatė savo knygą „Gyvenimas audroje: kaip išlikti sausam“. Šioje knygoje jis aprašo buriavimo ir verslo patirtis, papildančias viena kitą. Autorius dalijosi įžvalgomis, kaip siekti savo svajonės, suvaldyti kritines situacijas, nepasiduoti panikai ir stresui, ko mus moko audra, koks turėtų būti kapitonas arba apskritai lyderis. P. Kovas pasakojo apie projektą „Tūkstantmečio odisėja. Vienas vardas – Lietuva“ – devynis mėnesius trukusią kelionę aplink pasaulį jachta „Ambersail“.

Istorijas jis iliustravo iškalbingomis nuotraukomis bei vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota, kaip po visą pasaulį išsibarsčiusios lietuvių bendruomenės, minėdamos Lietuvos vardo tūkstančio metų jubiliejų, gieda Vinco Kudirkos „Tautinę giesmę“.
P. Kovas.

P. Kovas.

Šis patriotinius jausmus sukeliantis vaizdo įrašas ne vienam renginio dalyviui išspaudė ašarą. Ne veltui antrąją susitikimo dalį pradėjusi P. Kovo sutuoktinė, aktorė Nijolė Narmontaitė juokais paklausė savo vyro: „Ką tu su tais žmonėmis darai, kad atėjusi visuomet randu juos apsiverkusius?“

Spinduliuodama gera nuotaika N. Narmontaitė pareiškė, kad nors dabar ir advento laikotarpis, subtilus humoras dar niekam nepakenkė. Štai ir jos trys knygos – „Aktoriai, režisieriai ir kasininkės. Ko nematė žiūrovai“, „Aktoriai, režisieriai ir studentai. Ko nematė žiūrovai“ bei „Aktoriai, režisieriai ir gerbėjai. Ko nematė žiūrovai“ – skirtos norintiems linksmiau gyventi, juoku praskaidrinti kasdienybę, išlipti iš liūdesio duobių. Pirmojoje knygoje sudėtos smagios, keistos, kartais mistiškos istorijos, kurios nutiko aktoriams, režisieriams ir kasininkėms. Užrašytos ir teatrinės legendos, keliaujančios iš lūpų į lūpas. Antrojoje knygoje įvairūs pašnekovai dalijasi nuotykiais, patirtais per egzaminus, kai stojo studijuoti aktorinio meno, režisūros arba dainavimo. Trečiojoje, pačioje „šviežiausioje“ knygoje, aprašyti nauji susitikimai su nepaprastai įdomiais aktoriais ir režisieriais, publikuojamas pasakojimas apie gerbėjus ir jų dovanas. N. Narmontaitė išraiškingai suvaidino keletą komiškų epizodų iš savo gyvenimo, kurie ne kartą prajuokino renginio dalyvius. Knygų pristatymą paįvairino aktorės atliekama muzika ir dainos.

Šeimyninis duetas talentingai perteikė savo patyrimus, pasidalino pozityvia, šviesia nuotaika, sudomino pasakojimais, tai buvo matyti tiek vakaro metu, tiek ir vėliau, kuomet nutįso ilgiausios eilės norinčiųjų įsigyti N. Narmontaitės ir P. Kovo knygų, gauti svečių autografą, nusifotografuoti. O šypsenos neblėso net besiskirstant.

Renginį finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Šilutės rajono savivaldybė.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Ignė Zarambaitė

Rašyti komentarą