Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutė beldžiasi į Šv. Jokūbo kelio savivaldybių asociaciją

Publikuota: 2016 lapkričio 15 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Švėkšnos Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčia. (www.sveksnosnaujienos.lt nuotr.)Švėkšnos Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčia. (www.sveksnosnaujienos.lt nuotr.)

Lietuvos Šv. Jokūbo kelio savivaldybių asociacija įsteigta šių metų gegužės pabaigoje, šiuo metu jai priklauso 9 savivaldybės. O jau birželio pradžioje Lietuva buvo priimta į Europos Šv. Jokūbo kelio federaciją.

Per Lietuvą driekiasi keturi tarptautiniai Šv. Jokūbo piligrimų keliai ir vienas vidaus kelias – Šv. Jokūbo žiedas, jungiantis visas vienuolika Lietuvoje esančių Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčių, iš kurių viena puošia Švėkšnos miestelį.

Kartu su Lietuva federacijos narėmis tapo Vokietija ir Lenkija, tuo būdu Šv. Jokūbo keliai iš Lietuvos toliau tęsis Lenkijoje ir Vokietijoje, jungsis su Prancūzijos, Portugalijos, Italijos ir Ispanijos Šv. Jokūbo piligrimų keliais.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Anot savivaldybės tarybos narės Sandros Tamšauskienės parengto tarybos sprendimo aiškinamojo rašto, prisijungus prie Lietuvos Šv. Jokūbo kelio savivaldybių asociacijos, Šilutės rajono savivaldybei atsirastų naujų galimybių dalyvauti tarptautinio turizmo – kultūrinio, religinio ir pan. – maršrutų schemose, taip pat pasinaudoti ES finansinėmis lėšomis, skirtomis kultūros kelių plėtrai ir informacijos apie juos sklaidai, tarptautinio turizmo skatinimui, kultūros ir gamtinio paveldo išsaugojimui.

Rašyti komentarą