Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nuvarytus arklius nušauna, tiesa? (2)

Publikuota: 2016 spalio 25 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

J. Jatautui taip pat kyla klausimų dėl tarybos narių deklaruojamų išlaidų pagrįstumo.(www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)J. Jatautui taip pat kyla klausimų dėl tarybos narių deklaruojamų išlaidų pagrįstumo.(www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šilutės rajono savivaldybės tarybos Etikos komisijos pirmininkui Jonui Jatautui taip pat kyla klausimų dėl tarybos narių deklaruojamų išlaidų, susijusių su tarybos nario veikla, pagrįstumo.

Etikos komisijos pirmininkas, atsakydamas į mūsų paklausimą, pranešė, kad artimiausiu metu komisijoje bus diskutuojama, ar tarybos nariai, pateikdami išlaidų, susijusių su tarybos nario veikla, patvirtinančius finansinius dokumentus, nepažeidžia nustatytų reikalavimų, taikomų apskaitos dokumentams.

J. Jatauto manymu, tarybos nariai privalėtų pateikti ne tik „plikus“ degalų čekius, bet ir objektyvią, išsamią ir naudingą informaciją, kaip tie čekiai yra susiję su jų kaip tarybos narių veikla.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Anot Etikos komisijos pirmininko, viešojoje erdvėje beveik nieko neskelbiama apie tarybos narių veiklą, išskyrus jų dalyvavimą tarybos ir jos komitetų posėdžiuose, todėl neaišku, į kokius susitikimus, renginius, akcijas ar kampanijas tarybos nariai vyksta už rajono savivaldybės biudžeto lėšas.

„Manau, kad Tarybos veiklos reglamente yra skylių, kuriomis naudojamasi, – savo įžvalgomis dalijasi J. Jatautas. – Mano galva, išmokos turi būti pateisintos ne tik čekiais, bet ir tarybos narių konkrečios veiklos ataskaitomis“.

Už darbą tarybos, jos komitetų, komisijų posėdžiuose tarybos nariams mokama atskirai. Atlyginimo dydis priklauso nuo faktiškai dirbto laiko. Pavyzdžiui, šių metų trečiąjį ketvirtį vidutinis mėnesinis atlyginimas siekė 17 eurų.

Bet tai tik lašas jūroje, lyginant su tarybos nariams kompensuojamomis transporto, kanceliarijos ir kitomis išlaidomis.

Daugiau – čia: „Nuvarytus arklius nušauna, tiesa?“

4 skaitytojų komentarai
2016 spalio 25d., 13:1188.119.138.11
Utopija ponas J.Jatautai, kad politikai savanoriškai teisingai tvarkys išlaidų dokumentus ir rašys ataskaitas apie nario veiklą. Politikai akivaizdžiai meluoja ir klastoja dokumentus teikdami išlaidų čekius kaip tikras išlaidas. Etikos komisijoje imkit ir apklauskit pirmiausia Bendoravičių ir Pavilonį, kaip galimai labiausiai apsimelavusius politikus. Juk jie tarnybiniu transportu važinėja net į Tarybos ir komitetų posėdžius.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 26 Thumb down 1

Atsakyti

Rinkėja 2016 spalio 25d., 14:03195.182.68.150
Nejau užtenka vien čekių ? Nėra taip sunku sukontroliuoti. Kelionės lapas nurodant maršrutą ir kelionės tikslą ( renginio , susitikimo pavadinimas ir pan., visada galima patikrinti ) Tik norint pateisinti tūkstančius kilometrų teks daug galvoti, logiškai mąstant , tiesiog rajone neįmanoma tiek pravažinėti. Nebent važiuoja į susitikimus su rinkėjais Vilniuje arba kurą pilasi visa šeimyna ir važiuoja į svečius……

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 22 Thumb down 0

Atsakyti

:) 2016 spalio 25d., 14:3984.15.145.11

Laikas – pinigai. O artimiausias laikas? Kokie tai pinigai, p.Jonai?

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 7

Atsakyti

Žmogus 2016 spalio 25d., 17:2778.57.219.116
Jo, bet ir už 17 EUR mėnesiui dirbti mažoka. Galėtų nustatyti kažkokį minimuma, oficialų, ir panaikinti visas išmokas.
Tik savivaldybei dar mokesčiai prisidėtų…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą