Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„1000 km Širdies žygis“. Šilutė (video)

Publikuota: 2016 spalio 07 Kategorija: Gyvenimas, Žmonės

Organizatorių nuotr.Organizatorių nuotr.

Ketvirtadienį Šilutę pasiekė projekto „Apjuoskime Lietuvą širdimi“ iniciatorius Saulius Bagdonas. Jis žygiuoja aplink Lietuvą širdies formos maršrutu, kuriuo jau yra nuėjęs 770 km.

S. Bagdonas ilgai svajojo apkeliauti Lietuvą savomis kojomis. Šiandien jis keliauja, bet keliauja ne tik dėl savęs, bet ir dėl kitų. Projekto pagrindinis tikslas yra atkreipti dėmesį į vėžiu sergančius vaikus ir surinkti kuo daugiau pinigų. Pinigai bus skirti Kauno klinikos vaikų onkologiniam skyriui, kuriame yra 16 palatų ir tik trijose yra reikalingos funkcinės lovytės.

„Mes kalbame apie vaikus, kuriems tris paras yra lašinama agresyvi chemoterapija, po kurios jie visą laiką guli. Dėl šios priežasties funkcinės lovos yra būtinos, kad ligoniukai po sunkios terapijos galėtų ramiai gulėti, o ne būtų vartomi, ramstomi su įvairiomis pagalvėmis. Žinoma, šiuo žygiu neišgydysime vaikų, bet palengvinsime gydymosi etapą, gal kažkam mažiau skaudės, kažkam bus patogiau“, – mintimis dalinosi projekto iniciatorius.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Projektui „Apjuoskime Lietuvą širdimi“ jau paaukota 14 tūkst. Eur. Iniciatyva tęsis iki spalio pabaigos. S. Bagdonas kviečia visus, kas gali, prisidėti ir padėti mažiesiems ir jų tėveliams dar ne kartą išgirsti krentančius rudeninius lapus ir pajusti saulės spindulius.

Administracijos direktorius Sigitas Šeputis S. Bagdonui palinkėjo ištvermės, stiprybės ir sveikatos keliaujant per Lietuvą, padėkojo už iniciatyvą padėti sergantiems vaikams ir įteikė Šilutės krašto ženkliuką, pasirašė linkėjimų knygoje.

Paaukoti galite trumpuoju numeriu 1418 (auka – 3 eurai) arba į „Mamų unijos“ sąskaitą LT 51 7400 0322 6692 3810 (paskirtyje nurodykite „Širdies žygis“).

Parengta pagal Šilutės rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus inf.

VIDEO: „1000 km Širdies žygis”. Šilutė

„1000 km Širdies žygis” feisbuke: https://www.facebook.com/SirdiesZygis/?fref=ts

Rašyti komentarą