Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

lsveikata.lt: Šilutės medikai neigia kuriamus stereotipus

Publikuota: 2016 rugpjūčio 31 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

„Norite patirti, koks yra tikras gydytojo darbas? Atvažiuokite į Šilutę“, – taip Šilutės ligoninės gydytojai kviečia jaunuosius medikus universitete įgytas teorines žinias pritaikyti praktikoje.

Turbūt nemaža dalis jaunimo išgirdę tokį pasiūlymą nepuls stačia galva. Juk kaip sakoma, tokiuose miesteliuose trūksta pramogų, teatrų, restoranų. Tuo tarpu medikai sako, jog tai tiesiog stereotipai, pridurdami, jog laisvalaikiu jie jachtomis plauko mariose, žaidžia lauko tenisą, važinėjasi dviračiais, o aplink įsikūrusiuose restoranuose mėgaujasi šviežia žuvimi.

Maža to, profesinėje srityje yra gerbiami, dirba su modernia įranga ir stažuojasi užsienyje.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Spėju, kad pirma daugeliui kylanti asociacija apie Šilutę – tai nedidelis miestelis kažkur vakarų Lietuvoje. Tiesa, reikia pastebėti, kad apie nedidelius miestelius dažnai pagalvojome ir tai, kad ten gyvenimas juda labai lėtai. Bet ar tikrai? Šilutės ligoninės medikai apie kuriamus miesto ir gydymo įstaigos stereotipus sako, jog dažnai pamąstymai ir realybė skiriasi kaip diena ir naktis.

Maža to, pripažįsta, kad skauda, kai didžiųjų miestų kolegos jų darbą šiek tiek nuvertina, kurdami stereotipus būsimiesiems medikams, jog nedidelių miestų ligoninėse jaunieji gydytojai apie profesinį tobulėjimą ar karjeros galimybes gali tiesiog pamiršti. Neva tokios gydymo įstaigos gyvena skurdžiai, neturi modernios įrangos, o pacientai dažniausiai – senukai, kuriems reikalinga tik slauga.

“Melas!” - sako anesteziologas-reanimatologas Audrius Markauskas.

Daugiau: lsveikata.lt: „Šilutės medikai neigia kuriamus stereotipus“

Rašyti komentarą