Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

NVO tarybai naujų narių dar teks palaukti

Publikuota: 2016 rugpjūčio 26 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Ketvirtadienį įvykusiame Šilutės rajono nevyriausybinių organizacijų (toliau – NVO) susirinkime nauji NVO tarybos nariai taip ir nebuvo išrinkti. Apsiribota NVO tarybos pirmininkės Astos Maigienės pranešimo išklausymu, diskusija apie NVO tarybos veiklą, informacijos sklaidą ir kt.

Baigėsi prieš 2 metus išrinktos NVO tarybos kadencija. Todėl šį ketvirtadienį rajone veikiančios nevyriausybinės organizacijos buvo pakviestos į susirinkimą savivaldybės posėdžių salėje. Susirinko viso labo 18 žmonių – beveik nieko, lyginant su tuo, kad rajone yra daugiau kaip 300 nevyriausybinių organizacijų.

Todėl po ilgos diskusijos buvo nutarta tądien nerinkti naujų NVO tarybos narių, bet pažaisti demokratiją ir organizuoti atskirus susirinkimus (pagal NVO veiklos sritis), kuriuose ir bus keliami kandidatai į NVO tarybą. Kas iš to išeis, parodys laikas.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Laikas taip pat parodys, kaip toliau bus plėtojama NVO tarybos veikla. Mat per praeitus 2 metus NVO tarybos nuveiktų darbų sąrašas ne toks jau ir ilgas. Įvyko 3 posėdžiai, kuriuose buvo kalbama apie NVO finansavimą per įvairias programas, pristatyta Šilutės miesto integruotos teritorijos vystymo 2014-2020 m. programa, diskutuota apie vaikų ir jaunimo lavinimosi galimybes NVO sektoriuje. Su NVO informacijos ir paramos centru buvo suorganizuoti mokymai NVO nariams, dalyvauta projekto „Gero valdymo principų taikymas Lietuvos savivaldybėse“ seminaruose. NVO tarybos nariai teikė pasiūlymus rengiant Šilutės miesto vietos veiklos grupės strategiją.

NVO taryba yra visuomeniniais pagrindais veikiantis patariamasis organas, kurio tikslas – skatinti NVO veiklą ir plėtrą, stiprinti bendradarbiavimą tarp savivaldybės institucijų, įstaigų ir nevyriausybinių organizacijų. Ją sudaro 12 narių: 6 nevyriausybininkai, 4 Savivaldybės tarybos nariai ir 2 Savivaldybės administracijos tarnautojai.

Rašyti komentarą