Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Rudenėlio šventė Inkaklių mokykloje (nuotr.)

Publikuota: 2010 spalio 28 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Inkaklių mokyklos nuotr.Inkaklių mokyklos nuotr.

Jau pamiršome vasaros kaitrą, pievų margumą, miško žalumą. Už lango jau seniai ruduo. Dangumi plaukia žemi, pilki debesys, žemę merkia įkyrūs lietūs, retai bešvysteli saulės spindulys. Liūdnas laikas. Tačiau rudenį didžiulėm pintinėm renkame vasaros užaugintas gėrybes. Be jų būtų sunku išgyventi ilgą ir šalta žiemą. Taigi, ruduo – ne tik darganos, bet ir siautulingų mugių, kermošių ir pasididžiavimo savo darbais laikas.

Penktadienio popietę Inkaklių pradinukai susirinko į linksmą rudens gėrybių šventę, kurioje mokiniai sužinojo apie mūsų daržuose ir soduose užderėjusias gėrybes, paragavo, paskanavo jų, pasidžiaugė savo sumanumu, išradingumu. Šventę vedė mokytoja P. Freitakienė.

Ar žinote, kokia šventė artėja? Ar žinote, kada ima siautėti vampyrai, raganos ir kitokie baisuokliai? O kokia daržovė yra šios pašėlusios šventes atributas? Moliūgą pristatė pirmos klasės mokiniai ir jų mokytoja D. Volkova.

Mokiniai sužinojo, kad dar Vytauto Didžiojo laikais į Lietuvą karaimai atvežė agurkus ir pomidorus. Tai vienos populiariausių daržovių, dažniausiai randamos ant mūsų kasdieninio stalo. Apie šias daržoves surinktą informaciją pristatė 2 – 3 klasių mokiniai ir jų mokytoja P. Freitakienė.

Nuo seniausių laikų Lietuvoje auginamos morkos ir kopūstai. Žinome, jog iš šių daržovių galima virti sriubą, gaminti salotas, kepti pyragus… Tačiau ar visi žinome, jog iš morkų galima pasigaminti ir saldainių? Apie morkas ir kopūstus pasakojo priešmokyklinukai ir jų mokytoja L. Uznytė.

Šalia šių daržovių būtina paminėti ir pačius populiariausius mūsų sodo vaisius – obuolius ir kriaušes. Nors parduotuvių lentynos ištisą žiemą lūžta nuo atvežtinių egzotinių vaisių, tarp jų dažniausiai ieškome lietuviško obuolio, pasakojo ketvirtokai su savo mokytoja S. Ramoniene.

Tėveliai ir mokiniai ragavo pačių pasigamintų patiekalų, keptų pyragų, dalijosi savo receptais. Šventės pabaigoje visi mokiniai buvo apdovanoti saldumynais už dalyvavimą rudens gėrybių parodoje. Įdomiausių darbelių autoriams įteiktos prisiminimo dovanėlės.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ligitos Uznytės inf.

Inkaklių mokyklos nuotr.

Rašyti komentarą