Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutėje pakvipo paraku

Publikuota: 2010 spalio 18 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Šilutės tėvai neleis rajono valdžiai sunaikinti Meno mokyklos. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Šilutės tėvai neleis rajono valdžiai sunaikinti Meno mokyklos. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Šilutės tėvai kyla į kovą prieš rajono valdančiųjų užmojus sunaikinti Meno mokyklą.

Pirmadienio pavakarę Šilutės r. meno mokyklos moksleivių tėvų susirinkimas patvirtino kreipimąsi į rajono tarybą, kuriame reiškiamas susirūpinimas dėl galimo šios menininkų kalvės veiklos sutrikimo, jeigu iš rajono biudžeto jai nebus papildomai skirta 235 tūkst. litų darbuotojų atlyginimams.

Tėvų kreipimęsi primenama, kad Tarybos nariai, gaudami rajono valdančiojo organo mandatą, kartu prisiėmė ir biudžeto rengimo bei tvirtinimo atsakomybę. Todėl tėvai daro prielaidą, kad tvirtindami 2010 metų biudžetą Tarybos nariai žinojo ir suvokė, kad meno mokykla negalės vykdyti savo veiklos visus metus su bemaž 40 proc. mažesniu biudžetu nei preaeitais metais.

Toliau reiškiama viltis, kad Tarybos nariai vis dėlto atstovauja rajono gyventojams, ir balsuodami dėl Meno mokyklos finansavimo vadovausis jų pačių patvirtinta Šilutės rajono Švietimo strategija, kuri vaikams garantuoja ugdymo galimybių įvairovę ir mokslą, prieinamą pagal amžių, poreikius ir sugebėjimus.

Kreipimąsi pasirašė daugiau kaip 100 susirinkime dalyvavusių tėvų. Antradienio rytą jis bus užregistruotas Tarybos sekretoriate, po vieną kreipimosi kopiją greičiausiai bus įteikta ir asmeniškai kievienam Tarybos nariui.

Grupė Meno mokyklos moksleivių tėvų žada dalyvauti ir Tarybos komitetų posėdžiuose. Bus reikalaujama, kad dėl Meno mokyklos finansavimo būtų svarstoma jau artimiausiame Tarybos posėdyje.

Savivaldybės užkulisiuose jau svarstoma apie galimybę vos ne perpus – nuo 7 iki 4 metų – trumpinti vaikų ugdymo programą, atsisakyti kaimiškųjų klasių ir Choreografijos skyriaus. Girdėti kalbų ir apie dar vieną mokesčio už vaikų ugdymą meno mokykloje didinimą (vieną kartą šis mokestis šiemet jau buvo padidintas – red. pastaba).

Su tokiais rajono valdančiųjų užmojais jaunųjų menininkų tėvai neketina sutikti.

Jeigu komitetuose tėvų nuomonės nebus paisoma, tai spalio 28 d., prieš Tarybos posėdį, jie ketina rinktis į piketą prie Savivaldybės.

Šilutės r. meno mokykloje mokosi 640 vaikų. 2010 metais mokyklai skirtas 1,25 mln. litų finansavimas – 620 400 litų mažesnis nei pernai.

Nors ir kaip mokykla taupė, – visiems darbuotojams buvo sumažintas darbo užmokestis, visi jie eina priverstinių nemokamų atostogų, – tačiau su Savivaldybės skirtu finansavimu ji išgyvens tik iki šio mėnesio galo. Vėliau nebeturės pinigų nė darbuotojų atlyginimas.

Beje, Šilutės r. meno mokyklos finansavimas yra mažiausias regione. Pavyzdžiui, Tauragės meno mokyklą lanko tik 303 vaikai, o jos išlaikymui iš rajono biudžeto šiemet skirta 1,5 mln. litų. Šilalėje meno mokosi 469 vaikai, jų mokyklai Savivaldybė nepagailėjo 1,7 mln. Lt. O Gargždų ir Kretingos mokyklų, kuriose mokosi atitinkamai 555  ir 535 vaikai, biudžetai siekia 2 mln. litų.

Mėnesinis mokestis už vaikų ugdymą Meno mokykloje Šilutėje vienas brangiausių – nuo 35 iki 50 litų. Panašiai moka tik Kretingos rajono tėvai – nuo 39 iki 52 Lt. Tuo tarpu Tauragės ir Šilalės tėvai už savo vaikų meninį ugdymą moka 35 litus, o gargždiškiai – 40 Lt per mėnesį.

4 skaitytojų komentarai
Audrius 2010 spalio 19d., 13:20193.219.60.1
Nesinorėtų kaitinti aistrų, bet rodos galima būtų panaudoti ,,krepšelio rezervo” arba ,,administracijos direktoriaus fondo” lėšas ir problema būtų išspręsta (ir vienur ir kitur lėšų likutis pakankamas – jei tik nesuplanuotos kitos išlaidos).
Suprantama, kai vieną dieną skaitai apie dideles sumas skiriamas centralizuotam kompjuterių pirkimui, o kitą dieną – apie lėšų stygių meno mokyklos egzistavimui – kyla nepasitenkinimas.
Bet taip, tikriausiai, netyčia sutapo… .
Gerai, kad artėja Tarybos posėdis – klausimą galima opera spręsti.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 17 Thumb down 2

Atsakyti

Gražvydas Raila 2010 spalio 19d., 21:2778.61.11.54
Niekas negali pakeisti Jūsų atkaklumo.
To deja negali pakeisti išsimokslinimas, nes pasaulis pilnas išsilavinusių kvailių.
To negali pakeisti žmogaus gabumai, nes be pastangų, gabumai dažnai nueina perniek.
To negali pakeisti genialumas, nes nesuprastas genijus – žinomas posakis.
Tik atkaklumas Jums leidžia sėkmingai siekti tikslo ir nugalėti nesibaigiančiose žmonių lenktynėse. (Calvin Coolidge).

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 0

Atsakyti

edward's 2010 spalio 20d., 11:0378.59.72.77
Pinigų YRA,tik taryba padarė klaida tvirtindama biudžetą.Kas nedirba,tas neklysta.Turite galimybę pasitaisyti.Kas už pinigų skyrimą kompiuteriams spaudžia raudoną,o už meno mokyklą,žalią.Ačiū.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 21 Thumb down 0

Atsakyti

Lakūnas 2010 spalio 20d., 20:1885.206.87.61
Gal sakykime tiesą – ne taryba, o valdančioji dauguma patvirtino biudžętą.Kiek atsimenu , tarybos nariai Jakas ir Plikšnys protestuodami paliko posėdį, kai buvo priiminėjamas šis biudžetas. O tie, kurie pritarė, dabar, artėjant rinkimams, palaiko meno mokyklą.Dabar jiems palanku deklaruoti, kad taryba patvirtino, o iš tikro, tai jų pačių ar jų kolegų darbas.Ačiū. Spauskit žalią.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą