Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Antikorupcijos komisija dėl UAB „Statyk pats“ pretenzijos: kaltos gali būti abi pusės

Publikuota: 2016 gegužės 18 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės rajono savivaldybės Antikorupcijos komisija (pirmininkė Sandra Tamašauskienė) baigė nagrinėti UAB „Statyk pats“ pretenziją dėl VšĮ Šilutės pirminės sveikatos priežiūros centro (toliau – PSPC) vykdyto viešojo mažos vertės valymo priemonių pirkimo rezultatų. Pretenziją pateikusiai bendrovei, jeigu tik ji nori toliau ieškoti teisybės ir turi įrodymų dėl galimai įvykdyto nusikaltimo, siūloma kreiptis į Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą, o dėl galimo pirkimo procedūrų pažeidimo – į Viešųjų pirkimų tarnybą.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Apie UAB „Statyk pats“ pretenzijos svarstymą Antikorupcijos komisijoje balandžio 25 d. „Šilutės ETA Žinios“ rašė balandžio 26 d. str. „Ant Šilutės PSPC metamas korupcijos šešėlis“.

Antradienį, gegužės 17 d., Antikorpucijos komisija toliau nagrinėjo UAB „Statyk pats“ pretenziją. Šiame posėdyje ir vėl nesulaukta atstovų iš PSPC. Nedalyvavo ir komisijos narys, vienas iš UAB „Statyk pats“ vadovų Vladas Kainovaitis. Tačiau buvo išklausyta Šilutės rajono savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjos Eglės Limbienės nuomonės apie UAB „Statyk pats“ skundžiamą viešąjį pirkimą.

Susijęs: „Vladas Kainovaitis skundžiamas etikos sargams“

Pastarosios teigimu, situacija – dviprasmiška. Esą PSPC skelbto pirkimo dokumentai galėjo būti nelabai aiškūs, todėl tiekėjai, teikdami savo pasiūlymus, galėjo įvelti klaidų, Kita vertus, UAB „Statyk pats“ pasiūlyme buvo pateikta nepilna informacija apie prekes. PSPC galėjo paprašyti tiekėjo papildomos informacijos (to nedraudžia nei įstatymai, nei pačios įstaigos viešųjų pirkimų taisyklės), tačiau neprivalėjo. PSPC nusprendė nesivarginti.

Kitaip sakant, kaltos gali būti abi pusės. Maždaug taip galvoja ir Antikorupcijos komisija. Todėl ir jos išvados tik rekomendacinio pobūdžio.

Iš Antikorupcijos komisijos posėdžio protokolo

Būtų tikslinga, atsižvelgiant į tai, kad priekaištų šiuo atveju galima išsakyti abiem pusėms, siūlyti:
1.Tiekėjams (šiuo atveju UAB „Statyk pats“) ateityje atidžiau pildyti dokumentus, atkreipiant dėmesį į tai, kad būtų išsamiai atsakyta į pirkėjo klausimus.
2.PSPC ir kitoms įstaigoms siūlyti peržiūrėti ir patikslinti formuluotes Supaprastintų viešųjų pirkimų taisyklėse, kad nebūtų galimybės jų punktų taikyti ydingai ar dviprasmiškai. Atkreipiame dėmesį, kad PSPC pirkimus vykdo nesilaikydamas patvirtinto ir viešai skelbiamo pirkimų plano.
Antikorupcijos komisija rekomenduoja tiekėjui, jei jis turi įrodymų dėl galimai įvykdyto nusikaltimo, kreiptis į Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą, o dėl pirkimų procedūrų pažeidimo – į Viešųjų pirkimų tarnybą.

Antikorupcijos komisijos kreipimasis į rajono bendruomenę

Gerbiami Šilutės rajono savivaldybės gyventojai,
kviečiame kreiptis į Šilutės rajono savivivaldybės Antikorupcijos komisiją, jei manote, kad turite žinių arba pagrįstų įtarimų apie valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens padarytas, daromas ar ketinamas daryti korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas.
Rašykite adresu: antikorupcija@silute.lt

Taip pat apie korupcijos atvejį (-us) galite praneškite raštu, visą parą veikiančiu „karštosios linijos“ telefonu Vilniuje (85)266 3333 (taip pat ir poilsio dienomis), elektroniniu paštu pranesk@stt.lt, faksu (85) 2663307 arba palikti pranešimą svetainėje pranesk@stt.lt
Visais atvejais garantuojamas anonimiškumas.

Rašyti komentarą