Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vieno karo paliesti

Publikuota: 2016 gegužės 16 Kategorija: Gyvenimas, Žmonės

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Šilutės Afganistano karo dalyvių draugijai pristatyta ekspozicija, atskleidžianti kitą 1979-1989 m. Afganistano karo pusę.

Tuo metu, kai kažkas „ožkas“ ganė, kaimynystėje, viename iš Šilutės (H. Šojaus) dvaro pastatų, susirinkę Šilutės Afganistano karo dalyvių draugijos nariai su savo sutuoktinėmis afganistaniečių etnografinių drabužių, papuošalų ir kitokių rankų darbo dirbinių kolekcija grožėjosi, su ją (kolekciją) iš Vokietijos į Šilutę atvežusia vokiečių kilmės kraštiete Brigita Čigirač ir Hugo Šojaus muziejaus direktore Roza Šikšniene prie puodelio arbatos bendravo.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Moterys yra moterys.

Moterys yra moterys.

B. Čigirač sukaupti afganistaniečių dirbiniai vasario mėnesį buvo eksponuojami Hugo Šojaus muziejuje. Parodos atidaryme dalyvavo ir keletas Šilutės Afganistano karo dalyvių draugijos narių. Tačiau ponia Brigita panoro dar kartą su jais susitikti ir praeitą penktadienį pakvietė drauge pavakaroti.

Susirinko visi, kas galėjo.

Viešnia pristatė savo kolekciją, papasakojo, kaip į jos rankas pateko afganistaniečių dirbiniai.

Anot B. Čigirač, juos sunešė nuo 1979 – 1989 m. metų karo Afganistane į Vakarus bėgę žmonės. Jie bėgo nuo to paties karo, kuriame prieš savo valią teko dalyvauti ir Šilutės Afganistano karo dalyvių draugijos nariams.

Kodėl ne...

Kodėl ne...

Ponia Brigita padėjo afganistaniečių pabėgėliams parduoti su savimi atsineštus daiktus. Bet dalis jų taip ir liko jos rankose…

Šilutės Afganistano karo dalyvių draugijos nariai dėkingi B. Čigirač ir R. Šikšnienei už turiningai praleistą penktadienio vakarą.

Oresto Lidžiaus nuotr.

Rašyti komentarą