Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pamario mokykloje pakvipo ikiteisminiu tyrimu

Publikuota: 2010 spalio 13 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos ūkinės ir finansinės veiklos audito išvados ruošiamos perduoti rajono apylinkės prokuratūrai.

Pamario pagr. m – los teminio audito išvadas Šilutės r. savivaldybės administracijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus specialistai baigė rengti praeitą penktadienį. Savivaldybės vadovai su šiomis išvadomis jau susipažino, trečiadienį planuojama jas pristatyti Pamario pagr. m – los darbuotojų kolektyvui. Nuo plačiosios visuomenės audito išvados kol kas kruopščiai slepiamos.

Anot Savivaldybės Juridinio skyriaus vedėjo Arvydo Bielskio, antradienį audito išvados vis dar buvo nagrinėjamos, taip pat buvo sprendžiama, ką su jomis toliau daryti. Tačiau vakarop jau buvo prieita prie sprendimo.

“Ryt ar poryt audito išvados bus perduotos prokuratūrai”, – antradienį baigiantis darbo dienai telefonu sakė Juridinio skyriaus vedėjas.

“Šilutės ETA žinių” šaltiniai pranešė, kad biudžetiniai pinigai Pamario m – loje buvo grobstomi dešimtimis tūkstančių litų.

A. Bielskis to nei patvirtino, nei paneigė. Tačiau iš jo atsakymo, kad ten (audito išvadose – red. pastaba) yra daug visko, galima spręsti, kad buvusieji Pamario m-  los vadovai iš tiesų buvo kaip reikiant prisidirbę.

Greičiausiai todėl buvusioji mokyklos direktorė Nijolė Špadienė šią vasarą ir išėjo iš darbo savo noru. Kartu su ja mokyklą paliko vyr. buhalterė, pavaduotojas ūkio reikalams ir sekretorė.

Neoficialiomis žiniomis, išeidami jie dar prigriebė ir gana solidžias išeitines kompensacijas.

4 skaitytojų komentarai
Ex 2010 spalio 13d., 19:3684.32.215.37
Gal yra žYnių kuo ten baigėsi?

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 4

Atsakyti

Jo 2010 spalio 14d., 05:4778.61.97.128
Dar niekas nesibaige, dar tik pradzia….O labai reiktu, kad visu galvos uz tokius darbus nulektu-pradedant savivaldybe ir visais kitais!

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 0

Atsakyti

Edvardas Vitkauskas 2010 spalio 15d., 11:1278.61.27.149
Remiantis tik šia informacija jau turime pamoką ateičiai, ypač būsimai rajono tarybai.i Visų pirma mero pavaduotojas, kuruojantis švietimo sritį turėtu įtarti tokius polinkius “pasipinigauti” mokyklose. Nors teko girdėti dabartinę mero pavaduotoją kritiškai atsiliepiant apie mokyklų direktorius, bet būtina kontrolė ir kompetencija valdyti. Taip pat sunkiai įsivaizduojami tokie dalykai mokykloje be savivaldybės administracijos žinios. Taigi kompetencijos, atsakomybės ir gebėjimo vadovauti “kartelė” turėtu būti pakelta būsimiems švietimo skyriaus vedėjui, mero pavaduotojui ir administracijos direktoriui.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 2

Atsakyti

px 2010 spalio 19d., 14:2378.61.140.173

o tai naujiena,kiek vagia milijonais ir nieko,o cia del s…,daro gruda,nebejuokinkit.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 5

Atsakyti

Rašyti komentarą