Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Skelbiama navigacijos sezono pradžia

Publikuota: 2016 balandžio 25 Kategorija: Aktualijos, Rajone

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Kuršių mariose plūdurais nužymėta valstybės sienos apsaugos zona.

Balandžio 25 d. skelbiama navigacijos pradžia tarptautinės reikšmės vidaus vandenų kelyje E41 Nemuno upe nuo Kauno iki Atmatos žiočių ir Kuršių mariose nuo Atmatos žiočių iki Klaipėdos valstybinio jūrų uosto bei nuo Nidos uosto iki Lietuvos valstybinės sienos.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Laivybos sezonas šiuose vidaus vandenų keliuose, Mituvos kanale bei Neries upės ruože nuo žiočių iki Kauno pilies ir Nevėžio upės ruože nuo žiočių iki Raudondvario tęsis 199 paras ir baigsis lapkričio 9 d. Daugiau: www.liwa.lt: “Balandžio 25 –ąją pradedama navigacija”

Susijęs: VE.lt: “99 proc. laisvalaikiui naudojamų laivų – nedrausti”

Pasieniečių informacija

 www.pasienis.lt nuotr.

www.pasienis.lt nuotr.

Kuršių mariose plūdurais nužymėta valstybės sienos apsaugos zona (toliau – VSAZ), į kurią patekti galima tik turint pasieniečių leidimą. Šie plūdurai taip pat įspėja žvejus ir pramogautojus, kad čia pat yra siena su Rusija.

Šie plūdurai yra ir įspėjamieji ženklai pramogautojams bei žvejams, kad Kuršių mariose jie turi būti atidūs, vengtų neteisėto patekimo į VSAZ ar neteisėtai nekirstų sienos su Rusija.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba primena, kad Lietuvos piliečiai ir užsieniečiai valstybės sienos apsaugos zonoje gali būti tik su pasieniečių išduotais vienkartiniais terminuotais leidimais ir asmens dokumentais.

Už neteisėtą buvimą VSAZ numatyta administracinė atsakomybė. Pirmą kartą be leidimo šioje zonoje sulaikytas asmuo gali būti įspėtas arba nubaustas bauda nuo 43 iki 86 eurų. Pakartotinai įkliuvusiam tokiam pažeidėjui gali būti skirta bauda nuo 86 iki 173 eurų.

www.pasienis.lt inf.

Rašyti komentarą