Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pinigėlių patrupino ir Šilutei

Publikuota: 2010 spalio 05 Kategorija: Aktualijos

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Iš LR Vyriausybės rezervo šalies savivaldybėms skirtų daugiau kaip 3,4 mln. litų škvalo ir potvynio nuostoliams iš dalies kompensuoti Šilutei atiteko vos 12 tūkst. Lt.

Šie pinigai bus skirti 8 Žalgirių kaimo šeimoms, kurių namus apgadino šiųmetis Nemuno potvynis.

Spalio 4 d. Šilutės r. savivaldybės administracijos direktoriaus Šarūno Laužiko įsakymu buvo sudaryta komisija (pirmininkas administracijos direktoriaus pavaduotojas Domas Merliūnas), kuriai pavesta iš Vyriausybės rezervo gautuosius tūkstančius paskirstyti labiausai nuo potvynio nukentėjusiems gyventojams.

Pasak Šilutės r. savivaldybės administracijos Civilinės ir priešgaisrinės saugos skyriaus vedėjo Romualdo Renčeliausko, potvynio žala Žalgirių kaimo gyventojų namams buvo įvertinta iš viso 12 250 litų, tuo tarpu Vyriausybė skyrė Šilutei lygiai 12 tūkst. Lt. Todėl trūkstamus šimtukus greičiausiai turės sukrapštyti Savivaldybė.

Šį pavasarį Nemuno potvynis pamario kraštui ir jo gyventojams pridarė nuostolių iš viso už daugiau kaip 3,5 mln. litų. Tačiau Vyriausybė skyrė lėšų tik toms išlaidoms kompensuoti, kurios buvo būtinos tinkamoms žmonėms gyventi sąlygoms jų namuose atkurti.

Didžioji dalis iš Vyriausybės rezervo skirtų milijonų atiteko savivaldybėms, kurias šią vasarą “ištrypė” škvalas.

Rašyti komentarą