Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Rusnėje pradėta sterkų reproduktorių žvejyba

Publikuota: 2016 balandžio 20 Kategorija: Aktualijos, Rajone

zuv.lt nuotr.zuv.lt nuotr.

Žuvininkystės tarnybos Rusnės poskyrio specialistai, vykdydami Valstybinį žuvų ir vėžių gaudymo žuvivaisai 2016 metų planą, savaite anksčiau nei ankstesniais metais, balandžio 18 d., pradėjo žvejoti sterkų reproduktorius. Numatyta sugauti 200 vnt. šių žuvų.

Jeigu pavyktų sužvejoti 3–5 kg sveriančių reproduktorių, tam, kad būtų pasiektas tikslas, pakaktų netgi mažiau žuvų, nei numatyta plane. Tačiau iš mažesnių nei 2 kg patelių gaunami tik keli šaukštai ikrų, iš kurių tik dalį pavyksta dirbtinai apvaisinti.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Taip atsitinka todėl, kad Kuršių mariose visada yra tinklaičių, pro kuriuos dažniausiai praplaukia tik maži reproduktoriai „sportininkai“.

Nesugavus reikalingo kiekio reproduktorių ir nesurinkus reikalingo kiekio ikrų, nukenčia ne tik Rusnės poskyrio veikla, bet stringa ir kitų Žuvininkystės tarnybos poskyrių darbas, nes 2 mln. vnt. sterkų lervučių laukia Laukystos, 1 mln. vnt. – Simno poskyriai. Pagal planą Rusnės poskyris turi įveisti: Ignalinos rajono ežeruose – 460 tūkst. vnt., Kauno rajono vandens telkiniuose – 220 tūkst. vnt., Mažeikių rajone – 130 tūkst. vnt., Plungės rajone – 70 tūkst. vnt., Vilniaus rajono vandens telkiniuose – 40 tūkst. vnt. paaugintų sterkų lervučių. Rusnės poskyris taip patį pareigotas surinkti ir perduoti Žuvininkystės tyrimų ir mokslo skyriui nuo 500 tūkst. iki 1 mln. vnt. apvaisintų ikrų, kurie bus auginami naujai įdiegtose linijose.

Rusnės poskyryje išauginti daugiau sterkų, skirtų įveisti, nėra galimybių, kadangi sterkų reproduktorius ne tik sudėtinga žvejoti, bet ir trūksta vietos jiems auginti. Nors sterkų paauginimo linija pagal projektinį pajėgumą yra skirta paauginti 500 tūkst. vnt. žuvelių, papildomai įrengus šešis 1m3 tūrio vandens baseinus, išauginama iki 900–920 tūkst. vnt. žuvelių.

zuv.lt inf.

Rašyti komentarą