Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės valdžia grąžino vaikų darželiams panaikintas grupes

Publikuota: 2010 spalio 01 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Per vasarą Šilutėje “priaugus” daugiau ikimokyklinio amžiaus vaikų nei buvo prognozuojama, rajono savivaldybės tarybai neliko nieko kita, kaip tiktai atšaukti vos prieš tris mėnesius jos pačios priimtą sprendimą, pagal kurį 4 rajono vaikų darželiuose nuo rugsėjo 1 d. buvo panaikintos 5 grupės.

Birželio 17 d., kai Taryboje buvo priimtas sprendimas ikimokyklinio ugdymo įstaigose sumažinti vaikų grupių, tuometinis Švietimo skyriaus vedėjas Jonas Bendžius tvirtino, kad nuo rugsėjo 1 d. šias įstaigas ketina lankyti per 80 vaikų mažiau nei praeitais mokslo metais. Esą todėl vaikų darželiuose buvo būtina mažinti grupių.

Nors mero pavaduotoja Stasė Skutulienė prašė kolegų tarybos narių neskubėti naikinti grupių, bet geriau palaukti iki rudens ir tada skaičiuoti vaikus, – jai pritarė Raimondas Plikšnys ir Algirdas Gečas, – sprendimas panaikinti 5 vaikų grupes vis dėlto buvo priimtas minimalia posėdyje dalyvavusių politikų balsų persvara.

Laikas parodė, kad vicemerė buvo teisi – per vasarą Savivaldybė sulaukė net 144 naujų prašymų priimti vaikus į ikimokyklinio ugdymo įstaigas. Visi jie buvo nukreipti į pageidaujamus vaikų darželius. Todėl dabar Tarybai atsirado reikalas atšaukti savo ankstesnį sprendimą ir grąžinti vaikų darželiams 4 grupes iš 5.

Dėl vaikų stygiaus vienintelis Šilutės lopšelis – darželis “Žibutė” turės 1 grupę mažiau nei praeitais mokslo metais. O “Žvaigždutė” pati panoro susimažinti grupių, kai po įstaigos renovacijos vienos grupės patalpose buvo įsteigtas metodinis kabinetas. Dalis be vietos likusių vaikų buvo nukreipti į kitas grupes. Kiti perėjo į kitas miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigas.

Šiuo metu rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigas lanko 1224 vaikai, iš jų 930 – Šilutės mieste.

1 skaitytojų komentaras
Aš ir moku skaičiuoti :) 2010 spalio 3d., 09:1784.32.209.238
Manau rajono politiku gali būti bet kas kas tik moka skaičiuoti, nes jie tik pinigus temoka skaičiuoti. Visos reorganizacijos skirtos ne darbo kokybei ir efektyvumui, o pinigų sutaupymui. Aš įsivaizduotiniu kiek streso turėjo auklėtojos ir padėjėjos kai nežinai tu atleistas ar kitas, ar bus darbo kitais metais. Ir tai kartojasi kasmet. Lengviausia yra taupyti vaikų sąskaita

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą