Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

A. Endzinas kartėlio nejaučia

Publikuota: 2016 balandžio 08 Kategorija: Aktualijos, Seimas 2016

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Pokalbis su Audriumi Endzinu apie pralaimėjimą partijos kolegai kandidato į Seimą rinkimuose.

Praeitą savaitę Šilutės liberalsąjūdiečiai apsisprendė, ką siūlyti savo kandidatu į Seimą Šilutės vienmandatėje rinkimų apygardoje – tai neseniai iš Laisvės sąjungos (liberalų) į Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdį perėjęs savivadybės tarybos narys Algirdas Gečas. Savaitgalį partijos taryba patvirtino jo kandidatūrą.

Susijęs: “Šilutės liberalsąjūdiečiai Seime norėtų matyti A. Gečą”

A. Endzino, kuris tik per plauką liko nuo galimybės trečią kartą siekti Seimo nario mandato vienmandatėje apygardoje, politinė karjera – partijos kolegų rankose: liberalsąjūdiečių kandidatų į Seimą daugiamandatėje rinkimų apygardoje sąrašas, į kurį jis pretenduoja, bus tvirtinamas gegužės mėnesį.

-Ar jūs neturite „savų“, kad išsirinkote A. Gečą? – perfrazavome ir uždavėme A. Endzinui prieš savaitę iš vieno Šilutės rajono savivaldybės tarybos nario išgirstą klausimą.

-Mūsų partijoje nėra nei „savų“, nei „nesavų“. Visi mes esame lygūs. – teigė A. Endzinas. – Todėl pastarieji kandidato į Seimą rinkimai, mano manymu, buvo vienas iš gražesnių epizodų partijos skyriaus veikloje.

-O gal tai buvo duoklė A. Gečui už perėjimą į jūsų partiją? – uždavėme jam ir antrąją prieš savaitę išgirsto klausimo dalį.

-Tokia mintis net į galvą nebuvo atėjusi, – mušėsi į krūtinę A. Endzinas. – Aišku, gali būti ir tokia sąmokslo teorija. Tačiau, matyt, kiekvienas vertina pagal savo sugedimą.

-Ir jokio kartėlio dėl pralaimėjimo A. Gečui vos 8 balsais?

-Jokio, nes man tai nebuvo jokia staigmena. Ne pirmą dieną dalyvauju politikoje ir partijos skyriaus veikloje, todėl gerai žinau, kokiomis nuotaikomis gyvena skyrius. Mano dalyvavimas kandidato rinkimuose buvo gera ir sėkminga demokratijos pamoka ir išbandymas.

-Sakote, kad nebuvo jokios staigemos. Prašau konkrečiau.

-Mes abu skirtingi žmonės. Aš prisidėjau prie buvusios partijos (Liberalų ir centro sąjungos – red. pastaba) skyriaus išskaidymo prieš 10 metų, o A. Gečas aktyviai dalyvavo sujungiant Laisvės sąjungos (liberalų) ir Liberalų sąjungos skyrius. Todėl, manau, jis nusipelnė pagarbos. Be to, jis labai inteligentiškas ir išsilavinęs žmogus, sugebantis neįkyriai, bet aiškiai išsakyti mintis ir pažiūras. Tokių žmonių trūksta ir Seime.

-O pats?

-Man siūlė kelti savo kandidatūrą Pietų Žemaitijos vienmandatėje rinkimų apygardoje (į ją patenka ir dalis Šilutės rajono – red. pastaba), tačiau aš atsisakiau. Mano manymu, ten turi kandidatuoti žmogus iš Šilalės, Rietavo arba Švėkšnos. Iš patirties žinau, kad geriausiai savo apygardos gyventojų interesams Seime atstovauja vietiniai žmonės. O jeigu partija nuspręs įtraukti mane į kandidatų sąrašą daugiamandatėje rinkimų apygardoje, tai prašysiu, kad įrašytu paskutiniuoju numeriu…

Savo kandidatūras Šilutės vienmandatėje rinkimų apygardoje taip pat jau yra iškėlę socialdemokratai – Seimo narys Artūras Skardžius, partija „Tvarka ir teisingumas“ – parlamentaras Kęstas Komskis, taip pat Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – savivaldybės tarybos narė Sandra Tamašauskienė.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 d.

Rašyti komentarą